Meta, kötü niyetli ´Siyonist´ kullanımını yasaklıyor

Sosyal medya devi Meta, salı günü yaptığı açıklamada, Yahudi ve İsraillilere yönelik aşağılayıcı veya tehditkar atıfta bulunacak şekilde ´Siyonist´ teriminin kullanılmasını yasakladı.

Dünya
11 Temmuz 2024 Perşembe

Meta, konuyla ilgili açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Siyonistlere saldırma kisvesi altında Yahudi ve İsraillilere yönelik korkutma ve şiddet yoluyla tehdit ettikleri tespit edilen, Facebook ve Instagram gönderileri, moderatörler tarafından kaldırılacak.”

Meta’nın nefret söylemi politikası kapsamında kullanıcıların ırk, etnik köken, dini inanç ve cinsel kimliği gibi özelliklere dayanarak insanlara saldırmasına izin verilmiyor. Mevcut kurallar, iki durumda, Yahudi ve İsraillilere atıfta bulunmak için Siyonist kelimesinin kullanılmasına zaten izin vermiyor. Bunlardan biri, Siyonistlerin fareye benzetildiği ifadeler.

Pek çok Yahudi grubu, Yahudi karşıtı söylemleri örtmek için Yahudi yerine Siyonist ifadesinin kullanılmasına tepki gösteriyor. Bu nedenle Meta’nın bu kararı memnuniyetle karşılandı. Dünya Yahudi Kongresi, bir basın açıklaması yaparak, “dönüm noktası niteliğinde bir karar” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün