El Fetih: Hamas sivilleri feda ediyor, Filistin´i engelliyor

Filistin Yönetiminden El Fetih partisinin Avrupa Sözcüsü Dr. Cemal Nazzal, 26 Haziran´da El Awda TV verdiği röportajda Hamas´ı Filistinli sivilleri iradeleri dışında feda etmekle suçladı.

Dünya
12 Temmuz 2024 Cuma

Röportajda Nazzal, İsrail'in Gazze ile olan savaşı sonucunda ölen Filistinlilerin şehit olmayı seçmediklerini, aksine Hamas tarafından feda edildiklerini savundu.

Nazzal, “Onları şehit olarak kabul ediyoruz, ancak kendilerini feda etmediler, feda edildiler. Bu olayı alkışlayanlar ise özellikle yurtdışında yaşayanlar bir de Gazze'de yaşamayı denemeli” dedi.

Sözcü, Filistinlilerin 7 Ekim'deki eylemlerine verdiği desteği ölçen kamuoyu yoklamalarını da eleştirdi. Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde Filistin Siyaset ve Araştırma Merkezi (PSR) tarafından yapılan son bir ankette, Filistinlilerin yüzde 73'ünün Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e saldırmasını destekledikleri ortaya çıktı. Nazzal, bu anketlerin tüm Filistinlileri aşırılıkçı olarak gösterdiğini ve bunun kamuoyunu olumsuz etkileyebileceğini açıkladı.

Nazzal ayrıca, Hamas'ı, Filistin devletinin kurulmasına temelden karşı olmakla suçladı ve devletin kurulmasını sağlama fırsatlarını sabote ettiğini savundu.

Sözcü, “Hamas, bu süreci engellemek için İsrail içinde bombalı saldırılar düzenledi. Bu sürecin kendi seyrinde devam etmesine izin verilmiş olsaydı, Filistinlilere bağımsızlık bir devlet verilmiş olacaktı” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün