Trump, kendisine ´Amerika´nın Hitler´i´ diyen senatörü yardımcısı seçti

Trump, bir zamanlar kendisine ´Amerika´nın Hitler´i´ diyen Ohio Senatörü JD Vance´i başkan yardımcısı adayı olarak seçti.

Dünya
16 Temmuz 2024 Salı

Trump, Truth Social Network platformundan yaptığı paylaşımda, “Uzun süren tartışmalar ve düşünceler sonucunda, birçok kişinin olağanüstü yeteneklerini dikkate alarak, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcılığı görevine en uygun kişinin Ohio Eyaleti Senatörü JD Vance olduğuna karar verdim” dedi.

39 yaşındaki Vance, Trump’ın kendini diğer ülkelerin sorunlarından ve dünya politikasından uzak tutan, göçmenlik karşıtı ‘America First’ hareketini benimsiyor. En az deneyimli başkan yardımcısı adaylarından biri olan senatör, kürtaj da dahil olmak üzere birçok konuda Trump ile aynı siyasi çizgide yer alıyor.

Ancak Vance, bir zamanlar Trump'a karşı olarak geçmişte yaptığı birçok garip açıklamaya dikkat çekiyor. Vance, Trump’ı "aptal", "zehirli" ve "kınanabilir" olarak nitelendirmiş ve onu "Amerika'nın Hitler'i" olarak tanımlamıştı.

Vance, 2016 yılında Facebook'ta bir arkadaşına özel olarak yazdığı mektupta, "Trump'ın alaycı bir pislik olduğu ile Amerika'nın Hitler'i olduğu arasında gidip geliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün