7 Ekim kurbanlarının ailelerinden İran´a 500 milyon dolarlık dava

Amerika ve İsrail vatandaşlığı olan, 7 Ekim katliamından etkilenen 54 aile, Washington Federal Bölge Mahkemesi´nde İran´a karşı yarım milyar dolarlık dava

Dünya
16 Temmuz 2024 Salı

Dava, aile üyelerinin Nova Festivali, Sderot, Zikim, Kissufim ve diğer yerlerde maruz kaldıkları fiziksel ve psikolojik zararlar için açıldı.

Aileler davada, İran'ın, 7 Ekim katliamının sorumlusu olan Hamas'a on milyonlarca dolar fon sağladığını, silah verdiğini, yardım ettiğini iddia etti.

Bu dava, ABD ve İsrail'deki uluslararası hukuk uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından açılan milyarlarca dolar tutarındaki birçok davadan biridir. Bunların arasında Suriye'ye karşı açılmış olan önemli bir dava da var.

Davaya bakan hukuk bürosunun sahibi Dr. Gideon Fisher, "Son aylarda mağdurlardan ifadeler topladığımız ve uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip kurduğumuz yoğun bir çalışma sonrasında, firmamız, 7 Ekim'de İsrailli ve Amerikalı vatandaşlara yönelik korkunç saldırıdan sorumlu olan İran ve Hamas’a karşı zarar taleplerinde bulunmak için önemli bir mücadele yürütüyor. Askeri çabanın ötesinde, Hamas ve destekçileriyle yasal olarak mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün