Marvel´ın yeni filminde İsrailli kahramanı Rus ajanı oldu

Marvel süper kahramanı Sabra´nın İsrailli geçmişi, Marvel Studios´un yakında çıkacak ´Captain America: Brave New World´ filminde çıkartıldı.

Dünya
16 Temmuz 2024 Salı

Sabra, Marvel çizgi romanlarında Ruth Bat-Seraph, Mossad ajanı süper kahraman olarak gösterilirken, Şubat 2025'te çıkacak film için yapılan fragmanda ise, Sovyet Rusya'nın Black Widow isimli süper casus programının eski bir üyesi olarak gösterildi.

İsrail karşıtı aktivistler, Sabra'nın filme dahil edilmesine Marvel Studios Başkanı Kevin Feige tarafından 2022 D23 Expo etkinliğinde duyurulmasından beri karşı çıkıyorlardı.

Filistin İçin Amerikan Müslümanlar topluluğu (American Muslims for Palestine), etkinlikte yapılan duyurunun hemen ardından Disney ve Marvel Studios'a karşı bir kampanya başlatmıştı. Topluluk, Sabra’nın “Apartheid rejimi olarak tanınan, Filistin halkına karşı sürekli savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işleyen bir devlete hizmet ettiğini" belirtmişti.

Marvel Studios 2022'de Variety'ye yaptığı açıklamada, Sabra karakterlerinin orijinal çizgi romanlardan ilham aldığını ancak günümüz izleyicisi için yeniden tasarlandığını ve film yapımcılarının Sabra için yeni bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.

Sabra’yı filmde İsrailli aktris Shira Hass tarafından canlandırıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün