Netanyahu: “Deif´in öldürüldüğü kesin değil; Hamas´ta ´çatlaklar´ oluştu

İsrail Başbakanı, savaş hedeflerine ulaşma ve Refah´a saldırma konusundaki ısrarının savaşın devam etmesini sağladığını ve rehine anlaşması görüşmelerindeki Hamas´ın duruşunu yumuşatması yönünde üzerine baskı oluşturduğunu savundu.

Zafir REYTAN Dünya
17 Temmuz 2024 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu cumartesi akşamı yaptığı açıklamada, Hamas'ın en üst düzey askeri komutanı Muhammed Deif'in günün erken saatlerinde düzenlenen bir hava saldırısında öldürülüp öldürülmediği konusunda henüz ‘kesinlikle emin’ olmadığını söyledi ancak İsrail'in savaşı kazandığına ve İsrail'in onlara karşı yürüttüğü askeri harekatının bir sonucu olarak Filistinli terör grubu içinde ‘çatlakların’ ve ‘zayıflığın’ artık açıkça görüldüğünü dile getirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Tel Aviv'deki karargahında düzenlediği basın toplantısında Netanyahu Gazze'nin güneyindeki Refah kentine operasyon düzenlemedeki ısrarının, Hamas'ı rehinelerin serbest bırakılmasını kapsayan yeni bir anlaşma için ciddi şekilde müzakerelere başlamaya zorlayan gerekli baskıyı oluşturduğunu ileri sürdü.

Netanyahu, zafere ulaşmak için hâlâ ‘gidilecek yol’ olduğunu ancak bunun "birlik, kararlılık ve davamızın adaletine olan inançla" mümkün olduğunu söyledi. Bu yılın başlarında Başbakan çeşitli vesilelerle İsrail'in zafere sadece bir adım uzakta olduğunu söylemişti.

7 Ekim'den bu yana düzenlenen benzer basın toplantılarından farklı olarak Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant veya yanında herhangi bir kabine bakanı olmadan medyaya hitap etti.

Deif, İsraillilere yönelik sayısız terör saldırısına karışması ve 7 Ekim saldırısının mimarı olduğu bildirilmesi nedeniyle İsrail'in uzun vadeli bir hedef olmuş ve İsrail'in çok sayıda suikast girişiminden sağ kurtulmuştu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün