İspanyolların sevincine İspanya´da tanık olmak

Viktor APALAÇİ Spor
17 Temmuz 2024 Çarşamba

Avrupa Futbol Şampiyonasını tatilimi geçirdiğim şampiyon takımın ülkesinde izledim. Yedi maçının yedisini de kazanan, Almanya ve Fransa gibi ikişer Dünya ve Avrupa kupası sahibi takımı eleyen İspanyol takımın, vatandaşlarına yaşattığı coşkunun yakından takipçisi oldum. 

İspanya’nın ev sahibi Almanya ile maçını Valencia Stadının dev ekranlarından izlemek için gittiğimde, stadın zeminindeki gölgede kalan yerlerin tamamen dolduğunu gördüm. Saat 18.00’deki kızgın güneşin altında maçın keyfini yaşayamacağımı düşünerek, stada 100 metre mesafede bir eve gittim. Maç sonunda Almanları saf dışı bırakmanın mutluluğunu yaşayan İspanyolların coşkulu kutlamalarını izledim. 

İspanya’daki bazı tanıdıklarım Türk Milli Takımının oynadığı beş maçın dördündeki performansını övdü. Aralarından biri “İspanya-Türkiye’nin final maçını oynaması” temennisinde bulundu. İntikamımızı Fransa, hakemin taraflı yönetimiyle bizi eleyen Hollanda’yı yenerek aldı. 

Final maçında, oyuna girdikten 20 dakika sonra Oyarzabal’in İspanya’yı şampiyon yapan gölü atmasıyla, Valencia Stadının civarındaki kafelerde maçı izleyenleyenlerin attıkları çığlıklar odamıza doldu. İki yıldır İspanyol Milli Takımının başındaki Luis De La Fuente’nin talebelerinden Rodri turnuanın en iyi oyuncusu seçildi. Final maçı gününde, genç İspanyol raket Carlos Alcaraz’ın dünyanın en iyi tenişçisi Novak Djokovic’i, Wimbleden finalinde ikinci kez yenerek şampiyon olmasından saatler sonra İspanya, futbol takımlarının başarısını yaşadı.

Final maçına 17. doğum gününden bir gün sonra çıkan, asist kıralı Lamine Yamal finallerde forma giyen en genç oyuncu oldu ve turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçildi. 22 yaşındaki Nico Williams final maçının en iyisi seçildi. Maçtan sonra, en çok sayıda Avrupa Şampiyonluğu olan takımlarını kutlamak üzere, Ajutament (Belediye) Meydanındaki etkinliklere katılmayı planlamıştık.

Ama bu mümkün olmadı. Klimadan süzülen damlaların mermer zeminindeki birikintisine basıp kayınca başımı kapıya vurdum. Belediye Meydanı yerine gecenin devamını semtteki bir özel hastanede geçirdim. Başıma atılan üç dikiş ile yattığım yataktan, torunun İzi’nin şampiyonluk kutlamalarından ve havai fişek gösterilerinden yolladığı videoları izlemekle teselli buldum.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün