Lionel Messi ve Lamine Yamal dev finalde karşılaşacak!

Spor
17 Temmuz 2024 Çarşamba

İspanya Milli Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere'yi 2-1 mağlup etmeyi başardı ve kupanın sahibi oldu.

2024 Copa America finalinde ise Arjantin Milli Takımı, Kolombiya'yı uzatmalar sonucunda 1-0 mağlup ederek zafere ulaşmayı başardı.

Şimdi EURO 2024 şampiyonu İspanya ve 2024 Copa America şampiyonu Arjantin "Finalissima" turnuvasında karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor.

İki kıtanın şampiyonlarının karşı karşıya geldiği Finalissima, ilk kez 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası şampiyonu İtalya ve 2021 Copa America şampiyonu Arjantin arasında oynanmıştı. Bu finalde Tangocular lakaplı Arjantin, Gök Mavililer lakaplı İtalya'yı 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Finalissima, futbol dünyasının iki yıldızını da karşı karşıya getirmeye hazırlanıyor. Bir tarafta kazandığı sayısız kupa ve başarılarıyla adını çoktan tepeye yazdırmış olan Lionel Messi, diğer tarafta ise Barcelona ve İspanya Milli Takımı ile futbol dünyasına hızlı ancak emin adımlar atarak giriş yapan Lamine Yamal dev finalde kozlarını paylaşacak.

İspanya ve Arjantin arasındaki karşılaşmanın Haziran 2025 tarihinde oynanması planlanıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün