EURO 2024: Genç yıldızların geçidi

Geçtiğimiz pazar günü finali oynanan Euro 2024, genç yeteneklerin parladığı bir arenaya dönüştü.

İgal MEVORAH Spor
17 Temmuz 2024 Çarşamba

EURO 2024 boyunca izleyenleri büyüleyen genç futbolcular, Messi/Ronaldo döneminden sonra meydanın kime kalacağını gösterir şekilde nazire yaptılar adeta. Kimbilir, belki de futbol dünyasının kaptan köşküne bizim ülkemizden biri geçer. İşte Euro 2024'te yıldızları parlayan bazı genç yetenekler ve performansları…

Jude Bellingham (İngiltere) 

Henüz 21 yaşında olmasına rağmen, Borussia Dortmund'da sergilediği üstün performansla adından sıkça söz ettiren Jude Bellingham, geçtiğimiz sene Real Madrid’e transfer olmuştu ve Euro 2024'te de bu başarısını devam ettirebildi. Orta sahada gösterdiği liderlik ve teknik becerisiyle İngiltere'nin turnuvada ilerlemesinde büyük rol oynadı. Ön elemelerde, özellikle İspanya ile oynanan grup maçında attığı gol ve yaptığı asistle İngiltere'nin 3-2'lik galibiyetinde başrol oynadı. Fakat ne yaparsa yapsın İngiltere’nin finallerdeki şanssızlığını yenmeyi başaramadı ve şeytanın bacağı bu sene de kırılamadı. 

Jamal Musiala (Almanya)

Bayern Münih'in genç yıldızı Jamal Musiala, turnuvada Almanya'nın en dikkat çeken oyuncularından biri oldu. 21 yaşındaki oyuncu, hız, teknik ve oyun zekasıyla göz doldurdu. Ön elemelerde Portekiz'e karşı oynanan ve 2-1 kazandıkları çeyrek final maçında attığı golle takımını yarı finale taşıyan Musiala, turnuvanın en iyi genç oyuncusu ödülüne aday gösterildi. Ev sahibi takımın genç yıldızı Alman futbolunun yeni Kroos’u olmaya aday diyebiliriz. 

Pedri (İspanya)

Barcelona'nın genç yıldızı Pedri, Euro 2024'te İspanya'nın orta sahasında vazgeçilmez isimlerden biri oldu. 21 yaşındaki oyuncu, sahada gösterdiği olgun oyun ve bitmek bilmeyen enerjisiyle dikkat çekti. Finalde skaatlığından dolayı oynayamasa da kupaya uzandı. Barcelona’nın hala nasıl bir futbol fabrikası olduğunun kanıtı bu çocuk. Bambaşka bir şekilde, güçlenerek geliyor. 

Eduardo Camavinga (Fransa)

Real Madrid'in genç yeteneği Eduardo Camavinga, Euro 2024'te Fransa Milli Takımının önemli oyuncularından biri haline geldi. 22 yaşındaki oyuncu, hem defansif hem de ofansif anlamda sahada büyük bir etki yarattı. Ngolo Kante’den sonra, Fransa’nın orta sahası tamamen Camavinga’ya emanet olacak gibi gözüküyor. 

Nicolo Rovella (İtalya)

Juventus'un genç orta saha oyuncusu Nicolo Rovella, Euro 2024'te İtalya'nın orta sahasında parlayan bir diğer isim oldu. 23 yaşındaki oyuncu, hem defansif hem de ofansif görevlerini başarıyla yerine getirerek İtalya'nın oyununda önemli bir rol oynadı. Fakat, yine de Rovella’nın gelişmesi gerektiği aşikar. İtalya’nın kötü oyunu Ravella’yı da etkilemiş gözüküyor. 

Arda Güler (Türkiye)

Gözbebeğimiz, bizim çocukların Arda’sı, Real Madrid'in genç yıldızı. Euro 2024'te Türkiye'nin hücum hattında genç yaşına rağmen aldığı sorumlulukla milli takımımızı yöneltti diyebiliriz. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen, oyun zekası ve teknik becerisiyle göz doldurdu. Kimi zaman oyunda silik kalsa da, fizik gücüne ağırlık verirse dünyanın sayılı futbolcusu olacaktır. Yolun açık olsun özel çocuk!

Florian Wirtz (Almanya)

Bayer Leverkusen'in genç yeteneği Florian Wirtz, Euro 2024'te Almanya'nın orta sahasında parlayan bir diğer isim oldu. 21 yaşındaki oyuncu, yaratıcı pasları ve oyun kurma becerisiyle turnuvanın dikkat çeken isimlerinden biri oldu.

Hayal kırıklığı: Kenan Yıldız

Kenan çok büyük ümitlerle milli takıma seçildi. Hala yeteneğinden şüphemiz yok fakat bütün maçlarda 11 başlayıp bu kadar etkisiz kalabilmesi gerçekten tüm ülkeye hayal kırıklığı yaşattı. Topla çok oynaması en büyük eksilerinden. Bir sonraki turnuvaya kadar kendini geliştirecektir. 

İgal Mevorah’ın en iyi genç 11’i

Euro 2024'te En Başarılı 23 Yaş Altı İlk 11

1. Kaleci: Diogo Costa (Portekiz)

2. Sağ Bek: Jeremie Frimpong (Hollanda)

3. Stoper: Josko Gvardiol (Hırvatistan)

4. Stoper: William Saliba (Fransa)

5. Sol Bek: Nuno Mendes (Portekiz)

6. Orta Saha: Jude Bellingham (İngiltere)

7. Orta Saha: Pedri (İspanya)

8. Orta Saha: Eduardo Camavinga (Fransa)

9. Sağ Kanat: Jamal Musiala (Almanya)

10. Sol Kanat: Arda Güler (Fransa)

11. Forvet: Youssoufa Moukoko (Almanya)

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün