Ünlü multidisipliner sanatçı Arik Levy Yalıkavak Pilevneli´de

Tuna SAYLAĞ Sanat
17 Temmuz 2024 Çarşamba

Ünlü multidisipliner sanatçı Arik Levy’nin, ‘The Beauty of the Other’ adlı sergisi 12 Temmuz’da Yalıkavak Pilevneli’de ziyaretçilere açıldı. Levy’nin görsel açıdan etkileyici ve entelektüel açıdan düşündürücü eserlerini içeren yeni kişisel sergisi, 8 Eylül’e kadar sanatseverlerle buluşacak. Üretiminde yenilikçi malzeme ve formları kullanarak doğal dünyayla tasarımı, insan duygularıyla estetik algıyı birlikte harekete geçiren sanatçı, zengin biçimsel çeşitlemeleri kavramlarla buluşturuyor.

Cazın Bakülü Prensesi Aziza Mustafa Zadeh hayranlarıyla buluşuyor

Piyano çalışı ve güçlü sesi ile dinleyicileri büyüleyen; caz ve fusion türündeki eserlerini mugam ve avangart esintiler ile harmanlayan besteci-şarkıcı Aziza Mustafa Zadeh, 25 Temmuz’da Harbiye Açıkhava’da müzikseverlerle buluşacak. Repertuarında kendi bestelerinin yanı sıra babası, usta müzisyen Vagif Mustafa Zadeh’in çalışmalarına da yer veren sanatçının sesi, müzik eleştirmenleri tarafından kusursuz olarak nitelendiriliyor.

Dön-Dün Bak: Türkiye’de Trans Hareketinin Tarihi

10. Trans Onur Haftası Sergi Kolektifi’nin Türkiye trans hareketinin tarihine mercek tuttuğu ‘Dön-Dün Bak: Türkiye'de Trans Hareketinin Tarihi’ sergisi, 27 Temmuz'a kadar Depo'da görülebilir. Trans mücadelesinin hafızasını canlı tutmayı amaçlayan sergi, gazete kupürleri aracılığıyla medyanın kullandığı dilin trans mücadelesindeki etkisini de inceliyor. Sergide ayrıca, öldürülen ve intihara sürüklenen transların isimlerinin yazılı olduğu özel bir oda da bulunuyor. 

Latin müziğin efsane grubu Gipsy Kings Harbiye Açıkhava’da

Grammy Ödüllü Gipsy KingsBamboleo’, ‘Volare’, ‘Djobi Djoba’, ‘Un Amor’ gibi hit şarkıları ile Rumba Flamenca’yı dünyaya sevdirdi. Grup, kurucularından ‘El Maestro’ Tonino Baliardo öncülüğünde tüm dünyayı turlamaya devam ediyor. Bu kez de tüm tutkuları ve enerjileri ile 26 Temmuz akşamı, İstanbullu müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün