Hristiyan milletvekilinden antisemitizmle mücadele için Holokost müzesi

ABD Pensilvanya Eyalet Temsilcisi Mark Gillen, artan antisemitizm sonrası Berks County´de bir Holokost müzesi inşa etme planı olduğunu açıkladı.

Dünya
19 Temmuz 2024 Cuma

2010 yılından bu yana Pensilvanya'nın 128. bölgesini temsil eden Gillen, geçtiğimiz günlerde Harel Derneği ile İsrail'e gitti. Gillen, ziyareti sırasında askeri üslerde gönüllü olarak görev yaptı ve insan gücü sıkıntısı çeken askerlere destek olmak için ilk yardım çantaları ve gıda paketleri hazırladı. Milletvekili ayrıca Kudüs'ün Hristiyan mekanlarını da gezdi ve Yad Vaşem Holokost Müzesini ziyaret etti.

Cumhuriyetçi milletvekili, Israel Hayom’a verdiği röportajda, tehditlere ve muhalefete rağmen müzeyi açmakta kararlı olduğunu belirtti.

Gillen, II. Dünya Savaşı eserlerinin bulunduğu Mohnton, Pensilvanya'da Berks Askeri Tarih Müzesi'ni kurmuş, müzenin inşaatında, daha önce Pensilvanya'daki bir havaalanında kullanılan ve Nazilerin ölüm kamplarından elde edilen ahşaplar kullanılmıştı.

Gillen şimdi ise yeni projesi olan Berks Holokost Müzesi ve Eğitim Merkezi’ne odaklanıyor. 2025 yılında inşa edilmesi planlanan müze, toplumsal katkılarla finanse edilecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün