İsrail, Gazze´de iki rehinenin daha öldüğünü teyit etti

İsrail Ordusu, hafta başında elde edilen yeni istihbarat bilgilerine göre, Gazze´de Hamas esaretinde olan iki rehinenin daha öldüğünü açıkladı.

Dünya
23 Temmuz 2024 Salı

75 yaşındaki Alex Dancyg ve 35 yaşındaki Yagev Buchshtav'ın Han Yunus'ta Hamas tarafından bir arada tutulduğuna inanılıyor. İki rehinenin birkaç ay önce, hayatını kaybettiği düşünülüyor. O dönemde İsrail ordusu bölgede yoğun operasyon düzenliyordu.

Ordu, devam eden soruşturmayı gerekçe göstererek ölümlerine ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi. İsrail ateşiyle öldürülmüş olma ihtimalleri araştırılıyordu.

Dancyg ve Buchshtav, 7 Ekim'deki saldırı sırasında Hamas teröristleri tarafından Kibutz Nir Oz ve Kibutz Nirim'deki evlerinden kaçırılmıştı. Buchshtav'ın karısı Rimon Kirsht Buchshtav da onunla birlikte kaçırılmış, kasım ayında Hamas'la yapılan rehine anlaşması kapsamında serbest bırakılmıştı.

İsrail ordusu 44 rehinenin hayatını kaybettiğini ve Hamas’ın elinde 116 rehinenin kaldığını belirtiyor. Hamas, 7 Ekim’de 251 kişiyi kaçırmıştı. Hamas ayrıca 2014'ten bu yana iki askerin ve 2014 ve 2015'te Gazze'ye giren iki İsrailli sivilin naaşlarını hâlâ elinde tutuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün