CNN´in ´Yahudi aday´ yorumuna tepki

Dünya
23 Temmuz 2024 Salı

Amerikan haber kanalı CNN’in siyasi yorumcuları Anderson Cooper ve John King’in, Kamala Harris'in potansiyel başkan yardımcısı adaylarını değerlendirirken yaptıkları yorumlar tartışmalara yol açtı. Program sırasında King, Pennsylvania Valisi Josh Shapiro'nun olası bir seçim olabileceğini belirtti ve “Shapiro Yahudi. Onun seçmenin bazı riskleri olabilir” yorumunu yaptı.

Bu tepkilere neden oldu ve Amerikan siyasetindeki dini önyargılarla ilgili tartışmayı ateşledi. Bir adayın Yahudi inancının, özellikle ilerici çevrelerde bir ‘sorun’ olarak görülebileceği iddiası, çeşitli çevrelerden eleştirilere yol açtı.

1973 yılında Kansas City, Missouri'de doğan Shapiro, inancı kişisel ve kamusal yaşamını derinden etkileyen Muhafazakar bir Yahudi olarak biliniyor. İnancın ön planda olduğu bir ailede büyüyen Shapiro, kaşerut kurallarına uyuyor, cuma akşamları ailesi ile birlikte Şabat’ı kutluyor, ancak cumartesi günleri Şabat yasaklarına uymuyor.

İsrail'in güçlü bir destekçisi olan Shapiro, her iki tarafın da son yıllarda barış fırsatlarını kaçırdığına inanarak İsrail-Filistin çatışmasına iki devletli çözümü savunuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün