Londra´da parlamentonun yanında Holokost anıtı projesi

İngiltere´nin yeni İşçi Partisi hükümeti, Londra´da Parlamento Binası´nın yanına bir Holokost anıtı inşa etmeye hazırlanıyor.

Dünya
23 Temmuz 2024 Salı

İngiltere'nin yeni İşçi Partisi hükümeti, Londra'da Parlamento Binası'nın yanına bir Holokost anıtı ve eğitim merkezi inşa edeceğini, uzun süre önce verilmiş bir taahhüdü yerine getireceğini açıkladı.

İlk olarak yaklaşık on yıl önce önceki Muhafazakâr yönetim döneminde önerilen Holokost anıtı, II. Dünya Savaşı'nda Naziler ve onların işbirlikçileri tarafından öldürülen altı milyondan fazla Yahudi ve diğer kurbanların anısını onurlandırmayı amaçlıyordu.

Başbakan Keir Starmer'ın hükümeti, projenin maliyetini onaylayan ve önerilen yerin halka açık bahçe dışında herhangi bir şekilde kullanılmasını engelleyen 1900 yılına dayanan bir yasayı geçersiz kılan Holokost Anıt Yasa Tasarısını öne sürmeyi planlıyor. Konuyla ilgili açıklamada, “Holokost'un asla unutulmamasını sağlamak ve toplumumuzdaki antisemitizmle ve her türlü nefret ve önyargıyla mücadele etmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" ifadesi yer aldı.

İşçi Partisi'nin Holokost anıtı ile ilgili ısrarı, 2020'deki bir raporun İşçi Partisi'nin Yahudi karşıtı ayrımcılık şikayetlerini ele alma biçiminde ciddi başarısızlıklar tespit etmesinin ardından Starmer'ın partisindeki antisemitizmi kökten temizleme çabalarının da beraberinde geliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün