Vakko Paris´te milli sporcularımızı giydiriyor

26 Temmuz´da start alan Paris Olimpiyat Oyunlarına katılacak Türkiye Olimpiyat Milli Takımı, Vakko tarafından hazırlanan özel koleksiyonu giyecek.

Toplum
24 Temmuz 2024 Çarşamba

Tokyo 2020’nin ardından yeniden Türkiye Milli Takımı sporcularının seyahat ve tören kıyafetlerini tasarlayan Vakko, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için özel bir koleksiyon hazırladı. Yeni koleksiyonun sporun dinamik ruhunu, Türk bayrağı ve ev sahibi şehir Paris'ten aldığı ilhamla buluşturduğu belirtildi.

Vakko Tasarım Ekibi tarafından milli sporcularımızın her aşamada şampiyon gibi görünmeleri ve hissetmeleri hedeflenerek büyük bir özenle tasarlanan Team Türkiye koleksiyonu, tüm sporcuların farklı vücut kompozisyonlarına sahip olmaları gözetilerek, hepsinin ayrı ayrı ölçüleri alındıktan sonra Vakko Özel Dikim terzileri tarafından büyük bir titizlikle hayata geçirildi.

Paris 2024 Team Türkiye koleksiyonu hem kadınlar hem de erkekler için seyahat ve seremoni kıyafetlerini kapsayan iki farklı kategoriden oluşuyor. Kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu tasarımlara barışın simgesi olarak gökyüzü mavisi eşlik ediyor.

Vakko, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile hayata geçen bu özel projeyle; dünyanın en büyük spor organizasyonunda ülkemiz adına yarışacak Team Türkiye sporcularının şıklığına bir kez daha imza atmış olmaktan büyük gurur duyuyor; tüm branşlarda müsabakalara katılan sporcularımıza Paris’te başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet tarihinde resmi olarak ilk kez katıldığımız Paris 1924’ten tam 100 yıl Türkiye bir kez da Paris Olimpiyat Oyunlarına katılıyor. Team Türkiye’de 18 spor dalında 54 kadın, 48 erkek olmak üzere, toplam 102 sporcumuz yarışacak. Londra 2012’den sonra ikinci kez kadın sporcu sayımız erkek sporcularımızdan daha yüksek oldu. Takımın bayrak taşıyıcılığı Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli yapacak.

Daha önce 1900 ve 1924 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Paris, Yaz Olimpiyat Oyunlarına üçüncü kez ev sahipliği yapıyor. Fransa daha önce üç kez de Kış Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmıştı.

Yaz Olimpiyat Oyunları tarihinde ilk kez, Açılış Töreni bir stadyumda gerçekleşmeyecek. Seine Nehri boyunca şehir merkezinde yapılacak Açılış Töreni son gösterilerin yapılacağı Trocadéro'da 6 kilometrelik rotasını tamamlayacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün