KadıköySahne, büyülü bir sesi ağırlıyor: Birsen Tezer

Tuna SAYLAĞ Sanat
24 Temmuz 2024 Çarşamba

Birsen Tezer’in insanın içine işleyen sesiyle, 3 Ağustos akşamı, KadıköySahne’de unutulmayacak bir sahne performansı gerçekleştirecek. İlk albümü ‘Cihan’ı 2009’da yayımlayan Tezer, uzun süreden beri birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşları Derin Bayhan (davul), Emre Tankal (elektrik gitar), Gürol Ağırbaş (basgitar), Tunç Öndemir (akustik gitar) ile yola ikinci albümleri ‘İkinci Cihan’ ile devam ediyor.

***

‘Floydian Night’ Gecesi Wall Saloon’da

Floydian Night (Pink Floyd Tribute), 27 Temmuz gecesi Pink Floyd eserlerini orijinallerine en sadık şekilde çalarak hayranlarına unutulmaz bir gece vadediyor. The Wall Saloon & Performance’da gerçekleşecek konserde grup, ‘Meddle’dan ‘Wish You Were Here’a, ‘The Wall’dan ‘The Division Bell’e ve ‘The Dark Side of The Moon’a kadar birçok albümün en iyi parçalarını seslendirecek.

***

İlhan Şeşen & Vedat Sakman’dan ‘Akustik Hikâyeler’

Selamiçesme Özgürlük Parkı Amfitiyatrosu, 27 Temmuz akşamı İlhan Şeşen ve Vedat Sakman’ı ağırlayacak. ‘Akustik Hikâyeler’ uzun yıllara dayanan dostluğun neticesi olarak 2013’te bir sahne projesi olarak doğdu. Bir sohbet esnasında ortaya çıkan fikirlerle doğan proje, içinde teatral öğelerin de bulunması nedeniyle ‘Akustik Hikâyeler’ ismini aldı. Şehir ozanları olarak tabir edilen iki usta, Şeşen ve Sakman, tüm doğallıklarıyla sahneledikleri bu projeyi günümüze kadar taşıdılar.

 ***

Soyut Madde / Abstract Matter

Galeri 77, yeni karma sergisinde, soyut eserler üreten yedi sanatçıyı bir araya getiriyor. Armen Gevorkian, Hamlet Hovsepian, Mesut Karakış, Armén Rotch, Kirkor Sahakoğlu, Tigran Sahakyan ve Arman Vahanyan’ın soyut sanatı farklı şekillerde ele alışlarına tanıklık eden sergi,  bu sanatın kimi zaman vahşi kimi zaman sükûnet dolu dünyasına bir keşif yolculuğuna çıkarıyor. Galeri, dinamik ve coşku dolu anlık jestlerden; minimal, tek renkli ve tamamen planlı kompozisyonlara kadar soyut sanatın farklı yaklaşımlarını, sanatçılar üzerinden izleyicinin beğenisine sunarken, bir yandan da üretim süreçleri ve tekniğin önemine vurgu yapıyor.

***


  
Ayfer Karamani’den ‘Aşk ve Sanat Adına’

Dijital sanat platformu Zarastro ArtAşk ve Sanat Adına (In The Name of Art and Love) sergisi ile Türk seramik sanatının önde gelen isimlerinden Ayfer Karamani’yi ağırlıyor. 60 yılı aşkın süredir toprakla bütünleşmiş sanatçının bu ilk çevrimiçi sergisi, 31 Temmuz’a kadar görülebilir. Sergi, Karamani’nin kil ve ateşin simyasıyla harmanlanan sanat yolculuğunun çeşitli dönemlerinden eserleri bir araya getirerek sanatçının çok yönlü pratiğine taze bir bakış sunuyor. Sergide, ana tanrıça Kibele’nin küçük ama görkemli heykelciğinden, aşıkların şefkatli kucaklaşmasının tasvirine, sanatçının sevgiyle yarattığı, zarif seramik heykel ve panolar da izleyiciye sunuluyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün