Fransa´dan İsrail Olimpiyat heyetine: “Hoş gelecekler”

Fransa´da Milletvekili Thomas Portes´in İsrail´in Paris Olimpiyatlarından dışlanması çağrısına karşılık Dışişleri Bakanı Sejourne, "İsrail delegasyonu Fransa´da hoş karşılanacaktır" açıklamasını yaptı. Sejourne, “Heyetin güvenliğini sağlayacağız” dedi.

Dünya
24 Temmuz 2024 Çarşamba

İsrailli mevkidaşıyla yapacağı görüşmeler öncesinde Brüksel'de yaptığı açıklamada Fransa Dışişleri Bakanı Sejourne, “İsrail delegasyonu Fransa'da hoş karşılanacaktır” dedi ve Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekili Thomas Portes'in ülkenin dışlanması yönündeki çağrısının “sorumsuzca ve tehlikeli” olduğunu sözlerine ekledi. Sejourne, “Heyetin güvenliğini sağlayacağız” diye ekledi.

Portes, Filistinlileri destekleyen bir gösteri sırasında İsrailli sporcuların “hoş karşılanmadığını” söylediği ve Olimpiyatlar için seferberlik çağrısında bulunduğu için Fransız Yahudi grupların ve hem siyasi muhaliflerinin hem de müttefiklerinin tepkisini çekmişti.

Portes basına yaptığı açıklamalarda da, Fransız diplomatların, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'ya yapıldığı gibi İsrail bayrağı ve marşının yasaklanması için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne baskı yapması gerektiğini söylemişti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Portes’in sözlerinde antisemitizm imaları olduğunu söylerken, Fransız Yahudi cemaatleri çatı kurumu CRIF’in başkanı Yonathan Arfi, Portes'in İsrailli atletleri hedef gösterdiğini vurguladı.

Portes'in sözleri daha ılımlı Sosyalistlerin bazı müttefikleri tarafından da kınandı.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün