Kongre´de konuşan Netanyahu: “İran´a karşı İbrahim İttifakı kurulmalı”

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi liderlerinin daveti üzerine Kongre´deki ortak oturumda yaklaşık 1 saatlik konuşma yaptı.

Dünya
25 Temmuz 2024 Perşembe

Netanyahu, kariyerindeki dördüncü Kongre oturumunda konuşmasının büyük bölümünü İran'ın Ortadoğu'daki şiddetin arkasındaki itici güç olduğunu anlatmaya ayırdı. Netanyahu, İsrail'le barış içinde veya barışacak olan tüm ülkelerin İran'a karşı askeri bir ittifaka katılması gerektiğini dile getirdi.

Başbakan, “II. Dünya Savaşı'ndan sonra Amerika, artan Sovyet tehdidine karşı koymak için Avrupa'da bir güvenlik ittifakı kurdu. Aynı şekilde, bugün Amerika ve İsrail, artan İran tehdidine karşı koymak için Ortadoğu'da bir güvenlik ittifakı kurabilir” dedi.

Netanyahu, bu yeni ittifakın İbrahim Anlaşmaları'nın doğal bir uzantısı olacağını belirtti ve buna İbrahim İttifakı denmesi gerektiğini belirtti.

Netanyahu, “İsrail her zaman Amerika'nın vazgeçilmez müttefiki olmaya devam edecek. Bugün buraya desteğiniz, dayanışmanız ve ihtiyaç duyulduğunda İsrail'in yanında olduğunuz için teşekkür ederim Amerika demeye geldim” dedi.

Netanyahu ayrıca, İsrail'in 7 Ekim'de yaşadığı travmayı, Hamas ve İran'ın yarattığı tehditleri ortadan kaldırmaya kararlı olduğunu belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün