Harris: “İsrail rehine anlaşmasının ikinci aşamasında Gazze´den çekilecek”

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile perşembe günü Beyaz Saray´da yaptığı görüşme sonrasında basına verdiği demeçte, İsrail´in rehine anlaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya
26 Temmuz 2024 Cuma

Harris, ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'da İsrail-Hamas ateşkesi için açıkladığı için üç aşamalı öneriye atıfta bulunarak, "Anlaşmayı güvence altına almak için görüşmelerde umut verici bir ilerleme kaydedildi. Ateşkes çağrısı yapan herkese ve barış için can atan herkese duyuyorum. Anlaşmanın ilk aşamasında, İsrail ordusu Gazze'nin merkezinden çekilecek ve ateşkes sağlanacak. İkinci aşamada ise, İsrail ordusu Gazze'den tamamen çekilecek. Bu da düşmanlığın kalıcı olarak sona ermesini sağlayacak. Bu savaşın sona erme zamanı geldi. Savaş sonunda İsrail'in güvenliğinin sağlanması, tüm rehinelerin serbest bırakılması, Gazze'deki Filistinlilerin acılarının sona ermesi ve Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını kullanabilmesi şeklinde olmalıdır. Anlaşmayı tamamlayalım, rehineleri evlerine getirelim ve Filistin halkına ihtiyaç duyduğu yardımı sağlayalım" ifadelerini kullandı.

Harris ayrıca, "İsrail'in İran, Hamas ve Hizbollah’a karşı kendini savunmasını her zaman garanti edeceğim. Birçok kez söyledim, ama yine de tekrarlamak gerek, İsrail'in kendini savunma hakkı var ve bunu nasıl yaptığı önemlidir” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün