Erdoğan: “Biz nasıl Karabağ, Libya´ya girdiysek İsrail´e de gireriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın İsrail çıkışı sonrası iki ülke arasında gerilim yaşandı.

Dünya
29 Temmuz 2024 Pazartesi

Pazar günü AKP Rize İl Teşkilatı'nın düzenlediği toplantıya katılan Erdoğan, "Biz nasıl Karabağ'a, Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen İsrail’e de yaparız. Yapmamak için hiçbir sebep yok" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Erdoğan'ın sözlerine X platformundan yaptığı açıklamada, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in yolundan gidiyor ve İsrail'e saldırı düzenleme tehdidinde bulunuyor. Erdoğan Irak'ta ne olduğunu ve bunun nasıl bittiğini hatırlamalı" ifadelerini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Katz'ın açıklamasını eleştirdi. Bakanlığın açıklamasında, "Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da X hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlık vicdanının sesi olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki konuşmasında Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a da tepki gösterdi. Erdoğan, Türkiye'ye davet ettikleri Abbas'ın kendilerine olumlu bir cevap vermediğini belirtti

Erdoğan, "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın. Önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz" dedi.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün