Golan Tepeleri´nde hayatını kaybeden çocuklar son yolculuklarına uğurlandı

İsrail´de 12 Dürzi çocuk, cumartesi günü Lübnan´dan ateşlenen bir roketin Golan Tepeleri´ndeki kuzey Dürzi kasabası Mecdel Şems´teki bir futbol sahasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Dünya
29 Temmuz 2024 Pazartesi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ölen 12 çocuğun 10-20 yaşlarında olduğunu açıkladı. Bu saldırı, 7 Ekim’den beri Hizbullah'ın İsrail'e yönelik en ölümcül saldırısı oldu.

Hayatını kaybeden 12 çocuktan 10'u için pazartesi günü Golan Tepeleri'nde cenaze töreni düzenlendi.

Mecdel Şems ve çevresindeki Dürzi köyleri olan Buq'ata ve Masa'ada'daki sokak lambalarında siyah bayraklar dalgalandı ve tüm yerel işletmeler cenazeler için kapatıldı.

Cenaze için gelen binlerce ziyaretçi kasaba merkezini doldurdu. Kurbanların beyaz tabutları, merkeze bakan mezarlığa götürüldü.

IDF Sözcüsü Daniel Hagari olay yerinden düzenlediği basın toplantısında Mecdel Şems'i vuran roketi İran yapımı Falaq-1 olarak tanımladı.

Hagari, “Futbol sahasına bir Falaq-1 roketi çarptı, İran'da üretilen bu roket, 50 kilogramdan fazla patlayıcı savaş başlığına sahip" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, saldırıya İsrail'in yanıtını görüşmek üzere pazar gecesi üst düzey güvenlik kabinesi üyeleriyle bir araya geldi.

Başbakanlık ofisine göre, dört saat süren toplantı sırasında milletvekilleri, Netanyahu ve Gallant'a Golan'daki roket saldırısına İsrail'in yanıtının konusunda tam yetki verme kararı aldı.

Netanyahu, "İsrail, bu öldürücü saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün