Blondshell 13 Ağustos´ta %100 Studio´da

Tuna SAYLAĞ Sanat
31 Temmuz 2024 Çarşamba

New Yorklu bir ailede büyüyen, Los Angeles merkezli şarkıcı/söz yazarı Sabrina Teitelbaum'un, Patti Smith, Joy Division ve Velvet Underground gibi efsanevi isimlerden etkilenerek müzikalite yaratan Blondshell, PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında 13 Ağustos’ta, Zorlu PSM %100 Studio’da sahne alıyor. Şarkılarını adeta içini döktüğü itiraflar olarak yazan, bestelerini karanlık ve içine kapanık tonlarla oluştursa da sanatçı, içten gelen sözleriyle umut aşılamaya devam ediyor.

***

Yerebatan Sarnıcı Çek Heykeltıraşları ağırlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İBB Miras, İBB Kültür ve Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ortaklığında düzenlenen sıra dışı bir sergiyi Yerebatan Sarnıcı’nda sanatseverlerle buluşturuyor. Mekânda, yeraltı, gerçeklik algısı ve yansımalar kavramlarıyla şekillenen ‘Yeraltının Kapıları – Geçiş ve Yansıma ile Mekâna Dokunma; Vlastimil Beránek’ başlıklı görkemli sergi, Çek çağdaş heykeltıraşları Vlastimil Beránek ve Jaroslav Prošek’in eserlerini 1500 yıllık tarihi yapıda bir araya getiriyor. Serginin küratörlüğünü Dr. Mahir Polat ile Miroslav Kroupa üstleniyor. Sergide suyun içine yerleştirilen kristal heykellere hayat veren cam, saydamlığı ve katılığı ile Yerebatan Sarnıcı’ndaki iki temel malzemeyle, su ve taşla diyalog kuruyor. İBB’nin ev sahipliğinde, İstanbul’da düzenlenmiş en büyük uluslararası kristal heykel sergisi olma özelliğini taşıyan etkinlik, 1 Ağustos-30 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

***

Türkiye’nin en büyük müzik ve yaşam festivali için geri sayım bitti

Zengin içeriğiyle dünya standartlarında bir yaşam festivali deneyimi sunan İstanbul Festivali, 3. yılında da Festival Park Yenikapı’da müzikseverlere unutulmayacak saatler yaşatmaya hazırlanıyor. Festival, 2-18 Ağustos tarihleri arasında yüz binlerce ziyaretçisini 17 gün boyunca en sevilen sanatçılarla buluşturacak. Bu yıl dünyaca ünlü, ‘The Greatest DJ of All Times’ ödüllü DJ Tiësto da 12 yıl sonra Türkiye’deki sevenleriyle bir araya gelecekFestivalde sahne alacak sanatçılar:

Manga, Reynmen, Semicenk, Hande Yener, Lost Frequencies, Mavi Gri, Fatma Turgut, Duman, Kenan Doğulu, Tiësto, Mabel Matiz, Mor ve Ötesi, BEGE, Lvbel C5, Blok3, Burak Yeter, Jason Derulo, Yıldız Tilbe, M Lisa, Motive, Emir Can İğrek, Sertab Erener, Can Ozan, Dolu Kadehi Ters Tut, Yayla Trio, Pinhani ve Melike Şahin. 

***

Hyatt ve Dönüşüm

Grand Hyatt İstanbul, Dilek Uzunoğlu Örs’ün eserlerinden oluşan ‘Hyatt ve Dönüşüm’ sergisine ev sahipliği yapıyor. 3 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak olan bu özel koleksiyon, izleyicilere hem sanatsal bir şölen hem de çevresel farkındalık sunmayı amaçlıyor. Uzunoğlu Örs, eski gazete ve dergi, ambalaj malzemeleri, hayatımızda artık işlevini yitirmiş her tür atık malzeme ile çalışarak, alışılmadık renk ve dokularla eserler yarattığı koleksiyonuyla sadece fiziksel materyallerin değil, aynı zamanda düşünce ve yaşam biçimlerinin de dönüştürülebileceği vurgusunu yapıyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün