Silva Filiba´ya geçmiş olsun

Uzun yıllar pek çok öğrenciye İbranice ders veren ve pandemi dönemine kadar düzenli olarak her yaşta öğrencisine ders vermeye devam eden gazetemiz Judeo-Espanyol sayfası ve El Amaneser yazarı Silva Filiba bir süredir Balat Or Ahayim hastanesinde tedavi görüyor.

Toplum
31 Temmuz 2024 Çarşamba

Kendisini geliştirmek ve bilgisini arttırmak için devamlı okuyan, ufkunu ve bilgisini genişleten Filiba’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletir bir an önce sağlığına kavuşmasını dileriz.

Hastanede bile yazma tutkusunu devam ettiren Silva Filiba’nın kaleme aldığı yazısını okurlarımızla paylaşmak isteriz.

“Hafif adımlar/Uçuşan kokular/Silik simalar/Uzun koridorlar/Beyaz duvarlar/Geçen melekler/Acı sesler/Ümitli nameler/Teselli edici kelimeler/İşte hastane ortamı.

Fakat Or Ahayim (Hayatın Işığı) Balat Hastanesinin özel bir çehresi vardır. Hastane olmakla beraber hastayı birazcık evinde hissettirir.

Eski yazılar, antik binası, hitabeleri, büyüklerimizi hatırlatan anıları, hatıraları sizleri sevgi çemberi içine almaktadır.

Başta dinamik başkan Yaşar Abuaf, doktorlar, hemşireler ve tüm çalışanların güler yüzleri ve özverileri, bir sevgi çemberi içine sarmaktadır. Bahçesi, selvi, çam, ıhlamur ve zeytin ağaçlarıyla bir cennet köşesi. 

Çiçekleri bir gül buketini, manzarası eski İstanbul’u temsil eden bir köşe. Kıyıdaki basık evlerin kırmızı damları, gökyüzüne bir ezan nağmesi gibi yükselen minareleri, bizlere geçmiş yılları hatırlatır.

Evet, kardeşlerim, hastane ortamı hoş bir ortam değildir. Hiç kimse orada olmak istemez fakat gerekirse Or Ahayim bize elini uzatır.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün