Çarşı pazar karıştı

Ağustos 2024´ü pek çok astrolog önceden kriz dönemi olarak vurgulamıştı.

Meyzi SARFATİ Yaşam
31 Temmuz 2024 Çarşamba

Mayıs ayı yazımda güzel haberleri vermenin huzurunu yaşadım. Az bulunur güzellikte bir gökyüzü mucizeleri duyurmama yardım etti çok şükür. 

Ancak, yazımda ağustos ve aralık aylarında yine zor bir döneme tanık olacağımızı da belirtmiş ama detaya girmek istememiştim. 

Şimdi geldi çattı o günler… Yaza yakışır şekilde, mezuniyetler, aşklar, tatillerle süslenen günlerin tadı damağımızda, ‘şimdi keyfimizi kaçırma’ derseniz yerden göğe kadar hakkınız var. 

Ben de aynı fikirdeyim. 

Ancak gökyüzünün verdiği uyarıları da belirtmekte fayda var. 

Hadi şimdi bakalım ne gibi başlıklar var önümüzde. 

2020 yılında gerçekleşen Jüpiter - Satürn kavuşumundan sonra ilk kez bu ikili arasında ağustos ayında kare açı oluşacak. Ekonomide daralma, yetersizlik hissi ve kaygılar bu açı ile söz konusu olur. Bu kez Mars da onlara eşlik edecek ki bu durumu daha da vahimleştiriyor. 

Ne yazık ki; bu açı aralık ayında tekrar yaşanacak. 

Ağustos 2024’ü pek çok astrolog önceden kriz dönemi olarak vurgulamıştı. Daha çok ekonomik alanda beklenen bu kriz, ülkemize çok da uzak bir durum değil son yıllarda. Ancak bu; gerçek, büyük bir global kriz. 

4 Ağustos Aslan burcunda Acubens yıldızı ile birleşen bir yeniay, ama asıl en vurucu etkiyi yaratacak olan 19 Ağustos Kova burcunda Uranüs’le dik açılı bir dolunay var ki, dikkat diye bizleri uyarıyor. 

Acubens, doğası itibarıyle, ekonomik krizlere, salgın hastalıklara neden olan bir yıldız. Üzerinde gerçekleşen yeniay bu özellikleri tetikleyecek. 

Yetmezmiş gibi ayın başında Başakta, 15 Ağustos itibarıyle de Aslan burcunda Merkür’ün geri gidişi duruma cila çeker gibi adeta. 

Bu da yetmedi 20 Ağustos cıvarı Jüpiter Satürn’ün sert açısı da yine bu döneme denk geliyor. 

Gıdadan giyime, turizme, inşaat sektörüne ve her alana yayılan fiyat artışları, alım gücünün azalması, zamlar karşısında halkın zor durumu anlayacağınız daha da zor bir eşiğe ulaşacak. 

Dünya genelinde son zamanlarda bankaların çöküşü, büyük firmaların iflas haberleri de maalesef gündemde. Umarım daha da artmaz bu kervana katılanlar. 

Gerek ülkeler arası yaşanan sorunlar, savaş halleri, gerekse ekonomik sıkıntılar sonucu; yine altının bu dönem değer kazanacağını, daha sonra da 2025 ortalarında gümüşün artacağını bir yatırım tavsiyesi olarak değil, astrolojik bilgi olarak size aktarmak isterim. 

Aslan burcu Türkiye’nin natal haritasında para ve ekonomiyi anlatan evin sahibi. İşte yine para yine ekonomik kriz anlayacağınız. 

Kaotik bir dönem içindeyiz doğrudur. Ama bazen krizler içinde fırsatlar da doğar bunu unutmamakta fayda var. 

19 Ağustos cıvarı çok kritik bir dönem. Yukarıda saydığım etkilere ek olarak Temmuz ayına damgasını vuran boğa burcundaki Algol yıldızı (medusa) etkilerini bu zamanlarda uranüsün tetiğiyle sert bir şekilde gösterecek. 

Ağustos ayı boyunca  lütfen kalp damar, tansiyon gibi sağlık konularına, ekonomide riskli yatırımlara, doğal afetlere, yangınlara, fırtınalara dikkat! Dikkat! 

Ayrıca ruhsal olarak da bazılarının içinde fırtınalar kopabilir, bu dönemi atlatmak için birbirimize lütfen yardımcı ve anlayışlı olalım. 

Bunların hepsi olasılık pek tabi ki, umarım astroloji yanılır ve saydığım olumsuzluklar gerçekleşmez. 

Ama biz yine de tedbirli olalım. 

Göstergeler bu derece kuvvetliyken; tedbir bizden takdir Allah’tan olsun… 

Ağustos öğüdü; temkin, tedbir, sükunet.. 

Önümüzdeki ay daha güzel haberlerle karşınızda olma dileğimle.. Sağlıcakla kalın.. 

 

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün