Paris´te antisemit taraftarlara soruşturma

Fransa Olimpiyat Organizasyon Komitesi, İsrail- Paraguay maçında İsrail karşıtı pankart açan bazı taraftarlara soruşturma açtığını açıkladı.

Dünya
31 Temmuz 2024 Çarşamba

2024 Paris Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Fransa'da, İsrail - Paraguay karşılaşmasında İsrail'i protesto etmek için pankart açan taraftarlara Yahudi karşıtı oldukları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

İsrail ile Paraguay'ın karşı karşıya geldiği futbol maçında, İsrail'i protesto için "Soykırım Olimpiyatları" pankartı açıldı

Fransız spor gazetesi L’EQUIPE’in haberine göre, olimpiyatlar kapsamında Erkekler D Grubu'nda İsrail ile Paraguay arasında Parc des Princes Stadyumu'nda yapılan ve 4-2 Paraguay’ın galibiyeti ile sonuçlanan maçta, bir grup taraftarın İsrail'i protesto etmesi tepki ile karşılandı.

Fransa Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi (COJOP), maç sırasında ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve "Soykırım Olimpiyatları" yazılı pankart açarak İsrail'i protesto eden taraftarlar hakkında şikayette bulundu. Paris Savcılığı ise olayla ilgili soruşturma açıldığını doğruladı.

Olimpiyatlar öncesinde uluslararası kamuoyunda Rusya'ya olduğu gibi İsrail'e de boykot uygulanması gerektiği yönünde sesler yükselmiş, İsrail'in olimpiyat müsabakalarından men edilmesi ve hiçbir karşılaşmada İsrail bayrağına yer verilmemesi istenmişti.

Ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), İsrail'in men edilmesi yönünde karar almadığı gibi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Rusya-Ukrayna Savaşı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının çok farklı durumlar olduğunu öne sürerek, İsrail'e Rusya'ya uygulandığı gibi bir yaptırım uygulanamayacağı yorumunda bulunmuştu.

Macron, İsrailli sporcuların kendi bayraklarıyla müsabakalara katılabilmesinin gerektiğini savunmuştu.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün