ABD, Ortadoğu´ya savaş uçakları ve gemileri gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran ve müttefiklerinin İsrail´e düzenleyebileceği bir saldırıya karşı, Ortadoğu´ya ek savaş gemileri ve uçakları konuşlandıracağını açıkladı.

Dünya
7 Ağustos 2024 Çarşamba

Pentagon, füze savunma güçlerinin konuşlandırılmaya hazır hale getirildiğini ve İsrail'i savunma taahhüdünün sarsılmaz olduğunu kaydetti.

Bölgede, Hamas lideri İsmail Haniye'nin ve Lübnanlı militan grup Hizbullah'ın kilit komutanlarından birinin öldürülmesi nedeniyle gerilim tırmandı.

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Haniye suikastı nedeniyle İsrail’i "sert şekilde cezalandırma” sözü verdi.

İran saldırıdan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail, saldırıyı ne üstlendi ne de yalanladı.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, takviye kuvvetin halihazırda bölgedeki ABD güçlerini destekleyeceği, İsrail'in savunmasını artıracağı ve ABD'nin çeşitli olasılıklara yanıt vermeye hazır olmasını sağlayacağı belirtildi. Takviye gücün, savaş jetleri ile balistik füze savunma yeteneğine sahip kruvazörler ve muhripleri içereceği açıklandı.

Pentagon ayrıca, ilave balistik füze savunma sistemlerini konuşlandırmaya dair hazırlık yaptıklarını kaydetti.

ABD ordusu, İran'ın İsrail'e insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlattığı 13 Nisan'dan önce bölgeye askeri kuvveti artırmıştı. İsrail ve müttefikleri, ateşlenen yaklaşık 300 insansız hava aracı ve füzenin neredeyse tamamını düşürmüştü.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün