İsrail: “Hizbullah bize İran´dan önce saldıracak”

CNN´e konuşan İsrailli yetkililer önümüzdeki günlerde İsrail´e ilk büyük saldırının İran´ın aksine Hizbullah´tan geleceğine inanıyor.

Dünya
8 Ağustos 2024 Perşembe

CNN'e konuşan bir yetkili, “Hizbullah, üst düzey askeri komutanları Fuad Şükrü’nün ve Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından İran'ın beklenen tepkisinden bağımsız olarak İsrail'e karşı harekete geçmeye giderek daha fazla kararlı görünüyor. Hizbullah, İran’ın aksine İsrail ile sınır komşusu olması nedeniyle herhangi bir işaret vermeden saldırı başlatabilir. İran ile Hizbullah’ın potansiyel bir saldırı konusunda iş birliği yapıp yapmayacağı ise belirsiz” ifadelerini kullandı.

Diğer yetkili ise, "İran İsrail’e karşı büyük çaplı saldırıyı yeniden değerlendirebilir. Tahran yönetiminin İsrail’e bir yanıt vereceğine inanıyoruz. Ancak bu yanıtın daha ölçülü ve hemen yapılmayabileceğini düşünüyoruz” dedi.

İsrailli Kanal 12 televizyonu isimsiz kaynaklarına dayandırdığı haberinde, “İran ve Hizbullah’ın saldırıları sırasında İsrailli sivillere zarar verilmesi kırmızı çizgi olacak ve orantısız bir saldırıyla karşılık verilecek” açıklamasında bulundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün