Microsoft: “İran, ABD seçimlerini etkilemek için siber saldırı düzenledi”

Microsoft cuma günü yaptığı açıklamaya göre İran, yaklaşan ABD seçimlerini etkilemek amacıyla siber saldırı faaliyetlerinde bulunuyor.

Dünya
9 Ağustos 2024 Cuma

Teknoloji devi, İranlıların son aylarda sahte haber siteleri oluşturduğunu ve aktivist kimliğine bürünerek özellikle kritik eyaletlerde Amerikalı seçmenleri arasında bölünme yaratmaya çalıştığını tespit etti.

Microsoft açıklamasında, İran'ın ABD'de kaos yaratmanın ötesinde ne gibi niyetleri olduğunu belirtmedi. Ancak ABD yetkilileri daha önce İran'ın özellikle eski Başkan Donald Trump'a karşı olduğunu ima etmişti.

ABD merkezli şirkete göre İran Devrim Muhafızları, haziran ayında üst düzey ABD’li bir yetkilinin hassas bilgileri toplamak için e-posta yoluyla siber saldırı düzenledi. Günler sonra ise, İranlı bir grup eski bir ABD başkan adayına ait bir hesaba giriş yapmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Microsoft hedef alınanları bilgilendirdi.

İran’ın Birleşmiş Milletler misyonu ise, ABD başkanlık seçimlerine müdahale etme veya siber saldırı başlatma planları olduğunu reddetti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün