Hamas: “Ateşkes anlaşması için müzakerelere katılmayacağız”

ABD Başkanı Joe Biden, arabulucu ülkeler ve İsrail ateşkes anlaşması için iyimser bir rol izlerken, Hamas müzakerelere olumsuz yanıt verdi.

Dünya
12 Ağustos 2024 Pazartesi

Biden, pazar günü yaptığı açıklamada, bu yılın başlarında İsrail ve Hamas'a sunulup geniş çapta desteklenen ateşkes ve rehine anlaşmalarının hâlâ geçerli olduğunu belirtti.

Biden, perşembe günü yeniden başlaması planlanan müzakerelerle ilgili olarak CBS News’a verdiği röportajda, “Hamas ve diğer terör grupları tarafından Gazze'de tutulan 115 rehinenin serbest bırakılmasını ve çatışmaların sona ermesini sağlayacak bir anlaşma yapmanın hala mümkün olduğuna inanıyorum. G7 zirvesi ve BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan planım hâlâ geçerli. Her gün ekibimle bunun bölgesel bir savaşa dönüşmemesi için çalışıyorum” dedi.

İsrailli güvenlik kaynakları ise, Hamas’ın bir heyet göndermeyeceğini açıklamasına rağmen bu hafta yapılacak görüşmelerde anlaşmanın olumlu sonuçlanabileceğini açıkladı.

ABD, Katar ve Mısır, cuma günü ortak bir açıklama yaparak anlaşmanın daha fazla gecikmeden sonuçlandırılması ve uygulanması gerektiğini belirtti.

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ofisi, cuma gecesi İsrail'in 15 Ağustos'taki görüşmelere müzakereci göndereceğini ve anlaşmanın detaylarını netleştireceğini duyurdu.

Hamas ise, pazar akşamı yaptığı açıklamada, görüşmelere müzakereci göndermeyi planlamadığını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün