Trump´tan Musk´a: “Harris´e oy veren Yahudilerin beyinleri incelenmeli”

ABD´de Başkan Adayı Donald Trump, pazartesi günü Elon Musk ile yaptığı röportajda, ABD başkanlık seçimlerinde Kamala Harris´e oy verecek Yahudiler hakkında açıklama yaptı.

Dünya
13 Ağustos 2024 Salı

Trump, Musk ile röportajında Kamala Harris'i sert bir şekilde eleştirerek, "Harris, radikal solcu bir deli ve Bernie Sanders'tan (ABD Vermont eyaleti senatörü) çok daha solcu. Eğer bir Yahudi iseniz ya da çok İsrail yanlısı bir kişiyseniz, Kamala Biden'dan bile daha kötü. Ona oy veren Yahudi’nin beyninin incelenmesi gerekir" dedi.

Trump ayrıca, Harris'in İsrail'e yönelik tutumunu eleştirerek, “Kamala İsrail karşıtı ve "İsrail karşıtı radikal solcu Tim Walz'ı başkan yardımcısı adayı olarak seçti” ifadelerini kullandı.

Trump, Biden-Kamala yönetiminin Ortadoğu üzerindeki etkisi hakkında konuşurken, Kamala'nın hem İsrailliler hem de Filistinliler için "kötü" olduğunu dile getirdi. Trump, Biden için ise, "Biden aslında imkansızı başardı. Her iki taraf da ondan nefret etti. Liderlik eksikliği nedeniyle İran gibi ülkeler ABD'ye saygı göstermiyor” açıklamasını yaptı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün