Teknoloji ve sanatın eşsiz buluşması Fuerza Bruta Wayra Volkswagen Arena´ya geliyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
13 Ağustos 2024 Salı

Yapı Kredi’nin 80. Yıl Feelin’ Good etkinlikleri kapsamında akrobasi, tiyatro, dansı ve müziği bir arada kullanan Fuerza Bruta Wayra, 22-23-24-25 Ağustos tarihlerinde Volkswagen Arena’ya geliyor. Fuerza Bruta Wayra; teknoloji ve sanatı bir araya getirdiği, 360 derece sahnesi ile izleyenleri büyülüyor. Gerçekliğin arka planda kaldığı bu sözsüz aksiyon tiyatrosunda, sahne ile seyirci arasındaki mesafe kalkıyor ve izleyiciler şovun bir parçası oluyor. İlham ve yaratıcılığın bir arada yaşandığı 70 dakikalık bu performans sırasında izleyiciler ana sahneye alınarak, bu benzersiz gösterinin içine çekiliyor.

Yapay Çevre

Trump Art Gallery, sanatçı Oktay Tarhan’ın Yapay Çevre’ adlı sergisine ağustos ayı boyunca ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, eserlerinde yapay çevreyi eleştirirken doğal olanın korunması gerektiğini savunuyor. Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergide Tarhan, iklim değişikliği başta olmak üzere, insanların yaşamını etkileyecek küresel sorunlardan yola çıkıyor. Antropomorfik özelliklere sahip figürlerin de yer aldığı eserlerde, her bir figür bir hakikati temsil ediyor.

 

 Zorlu PSM 11. sezonunu sanatseverin dünyasını değiştirerek tamamladı

‘DünyanDeğişsin’ mottosuyla şehrin kültür sanat hayatına yön veren, sanatseverler için yaratıcı deneyimler yaşatan Zorlu PSM, müziğin ve tiyatronun en iyilerini sunduğu 11. sezonunda 1.066 etkinlikte 650 binden fazla sanatseveri ağırladı.

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, “11 yıldır bizlerle birlikte ilerleyen tüm paydaşlarımıza ve sahnelerimizde bizlere eşlik eden sanatseverlere teşekkür ederiz. 12.sezonumuzda da ülkemizi kültür sanat alanında daha ileriye taşıyacak yepyeni prodüksiyonlara imza atmaya ve dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya, kültür sanat aktivitelerini her kesime ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Dünya starlarının ve yerli müziğin en iddialı isimlerinin adresi oldu!

Sezon boyunca Inji, Buika, Asaf Avidan, Charlotte Cardin, Altın Gün, Resa Saffa Park, Dhafer Youssef, Idles, Engin, Cosmic Crooner, She Wants Revenge, Pomme, Yazz Ahmed, La Comitiva, Nouvelle Vague, Palaye Royale, Archive ve Dany Brilliant gibi çok sayıda alternatif sesin konserleri Zorlu PSM’deydi.

Bunun yanısıra, Piaf! The Show, Slava’s Snow Show, Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert, Mummenschanz, Star Wars: A New Hope In Concert, Café Müller – Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, Çifte Cinayet – Hofesh Shechter Topluluğu, Kız Kardeşler – La Colline Ulusal Tiyatrosu gibi çok sayıda uluslararası yapımı da sahnelerine taşıyan Zorlu PSM, Mor ve Ötesi Senfonik, Best of Genres: Ceza, Mercan Dede, Hayko Cepkin, Ajda Pekkan, Sıla, Athena, Ezginin Günlüğü, Gevende, Mert Demir, Mabel Matiz, Pentagram, Melike Şahin, Fazıl Say & Nicolas Altstaedt, Dolu Kadehi Ters Tut, Gökhan Türkmen, Emre Altuğ ve Ece Dağıstanlı gibi yerli müziğin usta isimlerini de müzikseverlerle buluşturdu.

Her sezon gerçekleştirdiği festivallerle binlerce katılımcıyı ağılaryan Zorlu PSM, bu sezon üç güne yayılan Sónar İstanbul 2024 ve MIX Festival 2023 ile binlerce müziksevere unutulmaz anlar yaşattı.

En yeni stand-up ve tiyatro oyunları da yine aynı adresteydi

Cem Yılmaz’ın  ‘CMXXIV’ adlı tek kişilik stand up gösterisi, sezon boyunca kapalı gişe sergilenirken izleyenleri kahkahalara boğdu. Türkiye’de ilk kez sahneye uyarlanan ‘Aşık Shakespeare’, Enis Arıkan’ın başrolünü oynadığı ‘Balina’ ve Hakan Emre Ünal’ın yönettiği ‘Aile Yalanları’ seyirciden övgüler alan başarılı yerli yapımlar oldu.

1923, Kusursuz Dünya Müzikali, Ata Demirer Gazinosu, Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Kel Diva, Amadeus, Bir Terennüm, Öteki, Timsah Ateşi gibi sevilen oyun ve gösteriler de seyircinin beğenisini kazandı.

Misafirler Zorlu PSM’nin sahne arkasını keşfetti

Kurum, misafirlerini, sahne arkasında merak edilenleri paylaşmak üzere UNSEEN Tur ile yolculuğa çıkardı. UNSEEN Tur ile sanatseverlerin sahnelenen dev yapımların sahne arkasını, sanatçıların bıraktığı izleri, hikâyeleri, fotoğrafları keşfedebilme olanağı sağlarken daha genişletilmiş versiyonu UNSEEN Extreme’i ise macera severler deneyimledi.

Sosyal fayda projelerine devam edildi

Zorlu PSM, gerçekleştirdiği sosyal fayda projesiyle İstanbul’da daha önce hiç konser ya da tiyatroya gidememiş iki binin üzerinde yetişkin çocuk ve genci, Zorlu PSM etkinliklerinde ücretsiz olarak ağırladı. Ayrıca sahnelediği oyunları deprem bölgesine götürerek oradaki çocuklara moral aşıladı.

Mey|Diageo’nun kurumsal desteğiyle devam eden; dramatik yazarlık, tiyatro yönetmenliği ve tiyatro yapımcılığı olmak üzere üç ayrı programda düzenlenen PSM Atölye, bu sene üçüncü dönem mezunlarını verdi. Diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi ile Zorlu PSM tiyatro, konser, opera, bale gösterilerinin gizli kahramanı olan sahne teknisyenlerinin eğitimi için de iş birliği yaptı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün