2024 Paris Olimpiyatları sonra erdi: Merci Paris

Spor ruhu, iki hafta boyunca dünyaya hakim oldu.2024 Paris Olimpiyat Oyunları 11 Ağustos´ta yapılan çarpıcı kapanış töreni ile sona erdi. Türkiye 40 yıllık aranın ardından Olimpiyatları altın madalyasız kapatarak madalya tablosunda 64. sırada yer alırken, ABD ilk sırayı elde etti.

Spor
14 Ağustos 2024 Çarşamba

“Federasyonlar hesabını verecek”

Türkiye, üç gümüş ve beş bronz madalyayla oyunları 64. sırada tamamladı. Türkiye’nin madalyalarının üçü bokstan geldi. Diğer madalyalar ise atıcılıktan, güreşten, okçuluk ve tekvandodan geldi. Bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris Olimpiyat Oyunları’nda alınan sonuçların kendilerine önemli bir mesaj verdiğini belirtti ve “Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok. Buna rağmen; imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar hesabını verecek” dedi. Türkiye Tokyo Olimpiyatlarında toplam 13 madalya ile 35. sırada yer almıştı. 

Akılda kalanlar

  • Oyunlar sırasında Fransa’yı 16 milyon turist ziyaret etti.
  • 26 Temmuz'daki açılış töreni stadyumun dışında gerçekleşen ilk açılış töreni oldu. Hristiyanlığa hakaret içerdiği gerekçesiyle din otoriteleri ve uluslararası kamuoyu tarafından eleştirildi.
  • 1923'ten bu yana kirlilik ve gemi trafiği nedeniyle yüzmenin yasaklandığı, Fransız hükümetinin 1,4 milyar Euro harcadığı Seine Nehri’nin temizliği gündem oldu.
  • Türkiye'ye 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazandıran ve atış tarzıyla fenomen olan Yusuf Dikeç'in pozu, tüm dünyada bir çılgınlığa dönüştü. Oyunlarda pek çok sporcu bu pozu verdi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün