Filistin protestoları sonrası Columbia Üniversitesi rektöründen istifa

Columbia Üniversitesi´nin Rektörü Minouche Shafik, bu yıl 7 Ekim´de Hamas´ın İsrail´e saldırısı sonrası istifa eden 4. Ivy League üniversitesi (ABD´de bulunan sekiz prestijli üniversite) rektörü oldu.

Dünya
15 Ağustos 2024 Perşembe

Shafik'in istifası, 7 Ekim'den bu yana Ivy League üniversitelerini sarsan Filistin yanlısı protestoların ardından geldi. Shafik, kampüste huzursuzluk yaşanması üzerine okul yılının başlamasına haftalar kala istifa etti.

Shafik, çarşamba akşamı üniversiteye gönderdiği bir e-postada, "Columbia Üniversitesi rektörlüğünden 14 Ağustos 2024 itibarıyla istifa ettiğimi üzülerek bildiriyorum. Görevimde ilerleme kaydettim. Ancak üniversitemizdeki farklı görüşleri aşmanın zor olduğu bir dönem yaşandı. Bu dönem, öğrencilerin yanı sıra ailem üzerinde de önemli bir yük oluşturdu. Yaz boyunca düşünme fırsatım oldu ve bu noktada ayrılmamın Columbia'nın önündeki zorlukları aşması adına en iyi sonuç olacağına karar verdim" ifadelerini kullandı.

İstifa kararı, 7 Ekim'e bağlı protestoların ardından sekiz Ivy League okulunun dördünün rektörlerinin görevden ayrıldığı anlamına geliyor. Pennsylvania, Harvard ve Cornell üniversitelerinin rektörleri, kampüslerindeki antisemitizmle ilgili aldıkları geniş çapta eleştiri ardından istifa etmişlerdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün