İsrail, ateşkes müzakereleri için Doha´ya heyet gönderdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail heyetinin ateşkes müzakerelerini görüşmek üzere Katar´ın başkenti Doha´ya gitmesini onayladı.

Dünya
15 Ağustos 2024 Perşembe

ABD, Mısır ve Katar, İsrail ile Hamas'ı ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşması için müzakerelere yeniden başlamaya çağıran ortak bir açıklama yayınlamış, İsrail, 15 Ağustos'ta Doha veya Kahire'de yapılması planlanan görüşmelere müzakereciler göndereceğini ifade etmişti.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden çarşamba günü yapılan açıklamada, “Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail heyetinin yarın Doha'ya hareket etmesini ve müzakereleri yürütme yetkisini onayladı” ifadeleri kullanıldı.

Yetkililer, Kanal 12 ve Walla da dahil olmak üzere İbranice medya kuruluşlarına isimsiz olarak konuşarak, ekibin yetkisinin perşembe günkü müzakereleri yürütebilecek şekilde biraz genişletildiğini, ancak bir anlaşma sağlamak için yeterli olmayabileceğini belirttiler. İsrailli Kan Kamu haber ajansı ise, Netanyahu'nun ekibe yeterli yetkiyi verdiğini iddia etti.

Başbakanlık sözcüsü, heyete Mossad Baikanı David Barnea ve Şin Bet Başkanı Ronen Bar'ın başkanlık edeceğini, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Tümgeneral Nitzan Alon ve Netanyahu'nun kıdemli danışmanı Ophir Falk'ın da Doha'ya seyahat ettiğini belirtti.

CIA Direktörü William Burns'ün de görüşmelere katılacağı açıklandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün