Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas TBMM´ye seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın davetlisi olarak Türkiye´ye gelen Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde şeref konuğu olarak milletvekillerine seslendi.

Dünya
15 Ağustos 2024 Perşembe
Meclis’te ilk sözü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş aldı.

Kurtulmuş açılış konuşmasında, “Tarihi bir oturuma ev sahipliği ediyoruz.
Gazze’de insanlık dışı katliamların başladığı andan itibaren Filistin halkı için ortak bir duruşu sergilemiş dünyadaki ender ülkelerden biriyiz. Türkiye, bütün uluslararası platformlarda İsrail’in saldırganlığı durdurmak için elinden gelen çabayı göstermiştir. Netanyahu’nun insanlık suçlarına karşı kayıtsız kalmamıştır. Saldırılar defalarca da lanetlenmiştir. Bundan dolayı Meclisimize teşekkür ediyorum. Her türlü zulme maruz kalan, hayattan koparılan, şehit edilen ama mücadeleden vazgeçmeyen herkesi saygıyla anıyorum. Çoğu kadın ve çocuk olan masum insanların hayattan koparılışına karşı dünyayı sorumluluk almaya davet ediyoruz. İsmail Haniye şahsında bütün Gazze şehitlerini rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Haniye seçilmiş ilk Filistin Yönetimi Başbakanı oldu. Haniye'nin, ‘Benim evlatlarımın ve torunlarımın kanı Filistinli çocuk ve kadınların kanlarından daha değerli değildir’ sözü tarihe kazınmıştır” açıklamalarında bulundu.

Mahmud Abbas Meclis'teki konuşmasında, “Sizlere, mübarek Filistin’den Kudüs’ten geliyorum. Büyük acıyı yaşayan halkımın mesajıyla geliyorum. Halkım uluslararası adaletten yoksun olarak vatanına ve haklarına sarılarak işgalci İsrail’in suçlarına karşı büyük mücadele yürütmektedir. İsrail’in saldırı, cinayet ve soykırımı nedeniyle şehit olanları anarak konuşmama başlamak istiyorum. Bunların sonuncusu da lider İsmail Haniye’ye karşı işlenen suç olmuştur. Soykırıma karşı milletimin yanında yer almaktasınız. Her gün İsrail’in Gazze’deki suçlarına, özellikle birkaç gün önce yüzden fazla şehit verilen El Tabin okulu saldırısı dahil, uluslararası toplum nasıl sessiz kalıyor? Erdoğan öncülüğünde Türkiye’yi cesur ve ilkeli tutumundan dolayı kutluyoruz. İsrail’in iğrenç suçlarını kınayan Türkiye’nin tüm siyasi partilerini kutluyorum. Asil duruşu ile Filistin halkını destekleyen kardeş Türk halkını kutluyorum. Türkiye, İsrail ile ticareti Filistin halkına destek için durdurdu. İsrail’in yürüttüğü soykırımın asıl amacı, vatan topraklarından Filistinlileri söküp atmak içindir. 1948’teki göç ettirme trajedisini tekrar yaşatmak istiyorlar. Ama bu asla gerçekleşmeyecek. Zira halkımız topraklarına bağlıdır, ne pahasına olursa olsun işgalcileri, gaspçıları defedecektir. Gazze, Filistin devletinin ayrılmaz asli bir parçasıdır. Gazze'de başka devlet kurulamaz. Gazze'siz Filistin devleti olmaz. Halkımız teslim olmayacak. Gazze'yi tekrar imar edeceğiz, yüzde 70'ten fazlası yıkılsa da. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini inşa edeceğiz. Katiller, işledikleri suçlardan kurtulamayacak. Kudüs ve Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Filistin toprağının bir taşını gözden çıkaran ne sizden ne bizdendir” ifadelerini kullandı. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün