BBC´den Hamas´ın İsrail´e saldırısını destekleyen imama övgü

BBC tarafından ´son derece saygı duyulan´ bir dini lideri olduğu öne sürülen imam Haitham al-Haddad, Hamas´ın 7 Ekim´deki İsrail´e saldırısını desteklediği açıklamasının ardından tepki topladı.

Dünya
19 Ağustos 2024 Pazartesi

BBC'nin uzlaşmacı bir figür olarak sunduğu ve ‘son derece saygı duyulan’ biri olarak tanıttığı al-Haddad’ın hafta sonu BBC Radio London'da verdiği röportajda, özellikle İsrail ve Yahudiler hakkında yaptığı tartışmalı açıklamaları ciddi endişelere yol açtı.

Filistin kökenli Britanyalı televizyon sunucusu ve imam al-Haddad, 7 Ekim 2023’te yaptığı Facebook paylaşımında, "Ey Allah'ım, düşmanın kafasını yeni bir taktikle karıştırmayı başaran Gazze, Kudüs ve Filistin'deki insanlara destek ol. Onlara zafer ver ve zalimlere karşı adalet mücadelesinde destekle" ifadelerini kullanmıştı.

Londra’daki SOAS Üniversitesinde doktora derecesine sahip olan ve Birleşik Krallık'taki İslami Şeriat Konseyi de dahil olmak üzere çeşitli İslami kuruluşların yönetim kurullarında görev yapan al-Haddad kışkırtıcı açıklamalarıyla tanınıyor.

Al-Haddad'ın 7 Ekim'deki açıklamalarına ek olarak, Yahudilere karşı antisemit ifadeler kullandığı hatta Yahudilere, "Maymun ve domuzların soyundan gelenler" olarak atıfta bulunduğu iddia ediliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün