Trump: “ABD´deki antisemitizmin sorumlusu Kamala Harris”

ABD Başkan Adayı Donald Trump perşembe günü New Jersey´deki golf kulübünde Yahudi destekçilerini bir araya getirerek antisemitizmin yükselişinden Kamala Harris kampanyasını sorumlu tuttu.

Dünya
19 Ağustos 2024 Pazartesi

Trump, antisemitizm hakkında yaptığı konuşmasında, "Yahudiler, İsrail karşıtı eylemler nedeniyle Holokost öncesine benzer bir ortamla karşı karşıya. Kamala Harris, partisindeki bu zehirli antisemitlerle agresif bir şekilde yüzleşmek yerine, onların desteğini kazanmaya çalışıyor. Harris, Batı medeniyetini ama özellikle de İsrail’i ve Yahudi halkını yok etmek isteyen güçlerin adayıdır. Ben ise Batı medeniyetini savunmak, İsrail’i savunmak ve ABD’yi savunmak isteyenlerin adayıyım. Antisemitizm salgınına hiçbir şekilde ve hiçbir medeni toplumda yer verilmemesi gerektiğine inanıyorum. Bunu okullarımızda reddetmeliyiz, dış politikamızda reddetmeliyiz, göçmenlik sistemimizde reddetmeliyiz ve kasım ayında sandıkta reddetmeliyiz. Harris ve Tim Walz seçilirse, radikal solcular ve Hamas sempatizanları sadece sokaklarımızda kaos yaratmakla kalmayacak aynı zamanda Beyaz Saray’da ABD dış politikasını yönetecekler ve İsrail yok olacak” dedi.

Trump konuşmasında, en sık dile getirdiği bazı iddialarını yineledi. Bunlar arasında başkan olursa, ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekileceği, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınacağı, İsrail’e savaşı kazanması için gerekli kaynakları vereceği yer aldı.

Trump ayrıca, üniversite rektörlerini kampüslerdeki antisemitizm konusunda uyaracağını ve antisemitizmin yayıldığı kampüslerden federal fonları ve akreditasyonu çekeceğini belirtti.

Trump, ABD’deki antisemitizmi hep rakibine yüklerken aşırı sağcıların yaptığı antisemitizme ise değinmedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün