Gazze´de çocuk felcine karşı aşılanma oranı yüzde 90

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Uluslararası Sözcüsü Nadav Shoshani, pazar günü X platformunda yaptığı paylaşımda, 2024´ün ilk çeyreğinde Gazze´nin nüfusunun yaklaşık %90´ının çocuk felcine karşı aşılandığını belirtti.

Dünya
19 Ağustos 2024 Pazartesi

Shoshani'nin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) kaynaklarına atıfta bulunarak, “Gazze Şeridi'ndeki sivil nüfusun büyük bir kısmı, özellikle çocukları etkileyen, kirlenmiş gıda, su veya enfekte bir kişiyle temas yoluyla yayılan son derece bulaşıcı çocuk felci hastalığa karşı aşılanmış durumda” dedi.

Sözcü ayrıca, İsrail-Hamas Savaşı'nın patlak vermesinden bu yana, Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörü (COGAT) tarafından 282.126 şişe çocuk felci aşısının Gazze'ye girişinin koordine edildiğini vurguladı. Shoshani, ikinci bir paylaşımında ise, 43.250 ek şişe aşının daha İsrail'e gelmesinin planlandığını oradan da Gazze Şeridi'ne taşınacağını belirtti.

Shoshani, “Bu şişeler, iki doz halinde bir milyondan fazla çocuğun aşılanması için yeterli" olacaktır” dedi.

Shoshani, COGAT'ın durumunun İsrail Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından düzenli olarak değerlendirildiğini ve Gazze Şeridi'ndeki virüsü daha iyi analiz etmelerini sağladığını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün