İsrail, Gazze´de altı rehinenin cesedine ulaştı

İsrail ordusu, salı günü yaptığı açıklamada, Hamas esaretinde öldürülen altı rehinenin cesetlerinin Gazze´deki Han Yunis bölgesinde yapılan operasyonla kurtarıldığını açıkladı.

Dünya
20 Ağustos 2024 Salı

Operasyon, İsrail ordusunun 98. Tümeni tarafından, Paraşütçü Tugayı ve ISA (İsrail Güvenlik Ajansı) güçleri tarafından gerçekleştirildi. Operasyonda, Nadav Popplewell, Yagev Buchshtab, Yoram Metzger, Haim Peri, Alexander Dancyg ve Avraham Munder'in cesetlerine ulaşıldı.

Metzger, Munder, Popplewell ve Buchshtav'ın aile üyeleri de 7 Ekim’de kaçırılmış, Kasım ayında yapılan bir ateşkeste serbest bırakılmışlardı.

Askeri yetkililer, gece operasyonunda ulaşılan cesetlerin ne zaman ve nasıl öldüğünü açıklamadı. Rehineler ve Kayıp Kişi Aileleri Forumu, bu kişilerin sağ olarak kaçırıldığını iddia etti. Hamas ise, bazı rehinelerin İsrail hava saldırılarında öldürüldüğünü veya yaralandığını öne sürdü.

Bu operasyon, kalıcı bir ateşkes karşılığında İsrail’in Gazze'den çekilmesi ve İsrailli rehineleri Filistinli tutuklularla takas etmeyi uman Hamas için bir darbe oldu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Tüm rehinelerimizi canlı veya ölü geri getirmek için çabalarımız sonuna kadar devam edecek” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün