Demokrat Parti Kongresinde Gazze için dayanışma çağrısı

ABD Chicago´daki Demokrat Parti Kongresinin (DNC) ilk gününde toplanan binlerce Filistin yanlısı gösterici, Gazze´de ateşkes yapılması ve ABD´nin İsrail´e yardımını kesmesi için yürüyüş yaptı.

Dünya
20 Ağustos 2024 Salı
Filistin yanlısı protestocular yürüyüşünü 300’e yakın organizasyonun oluşturduğu bir koalisyonla gerçekleştirdi.

Pazartesi günü öğlen 12'de başlayan etkinlikte, birçok konuşmacı binlerce protestocuya hitap etti. Protestocular konuşmaların ardından yaklaşık 1,5 kilometre yürüdü.

Grup, öncelikle Gazze'de bir ateşkes çağrısında bulunmanın yanı sıra, kürtaj, göçmenlik ve işçi hakları gibi farklı konular için de seslerini yükseltti.

Koalisyonun eş başkanı ve ortaokul öğretmeni Kobi Guillory konuşmasında, “Farklı topluluklarla bir araya geldik ve ABD'nin İsrail'e olan yardımlarının son bulmasını talep ediyoruz. Günün sonunda, ortak bir sömürücümüz var. Vergilerimizi, eğitim, sağlık hizmetleri, konut gibi alanlara yatırım yapmak yerine hapishanelere, polislere ve yurt dışında silahlanmaya harcayan ABD hükümeti” dedi.

Demokrat Parti’de ABD Başkanı Joe Biden’ın döneminin sona erdiğinin ve Kamala Harris döneminin başlayacağının ilanı edildiği kongrede Biden’ın gözleri doldu.

Salondaki partililer "Teşekkürler Joe" sloganları atarken, Biden ise, "Amerika seni seviyorum" şeklinde karşılık verdi.

Biden, 50 yıllık siyaset hayatının son büyük konuşmasını gerçekleştirmiş oldu.

Biden konuşmasında, “Kariyerimde birçok hata yaptım, ama size elimden gelenin en iyisini verdim. 50 yıldır, sizin gibi ben de ülkemize kalbimi ve ruhumu verdim. Amerikan halkının desteğiyle milyonlarca kez kutsandım” ifadelerine yer verdi.

Biden, konuşması boyunca ABD Başkan Adayı Kamala Harris’i övdü.

Biden, “Harris ile gerçekten olağanüstü dört yıl geçirdik. O, dünya liderlerinin saygı göstereceği, hepimizin gurur duyacağı ve Amerika’nın geleceğinde izini bırakacak tarihi bir başkan olacak” dedi.

Kongrede sahneye çıkan Kamala Harris konuşmasına, Başkan Biden’a saygı duruşunda bulunarak başlamak istediğini belirtti. Harris, Biden'a ülkeye olan ömür boyu hizmeti için teşekkür etti. Harris, "Size sonsuza kadar minnettarız" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün