´Formun Ötesi´ Galeri 77´de

Tuna SAYLAĞ Sanat
21 Ağustos 2024 Çarşamba

Galeri 77’nin Karaköy’deki mekânında gerçekleşen ‘Formun Ötesi’ isimli sergi, figüratif sanatın ulaştığı farklı yaklaşımları, pop art, faux naïf, illüstratif, barok, grotesk ve biyomekanik gibi etkilerle harmanlayarak sunuyor. Bu çeşitliliğin sunduğu fikir zenginliğinin yanı sıra sergi, aynı zamanda yepyeni üretim süreçleri ve sanatta tekniğin önemine de vurgu yapıyor. Sergi, 9 Eylül’de sona erecek. Katılan sanatçılar: Karen Arakel, Narek Arzumanyan, Roman Babakhanian, Erhan Coral, Hakan Çınar, Vahram Davtian, Bayram Demir, Gago, Sedat Girgin, Edgar Grigoryan, Hakan Gürbüzer, Vav Hakobyan, Roman Kakoyan, İlker Kayalı, David Martirosyan, Daron Mouradian, Arthur Tonakanyan, Halil Sercan Tunalı.

***


Garanti BBVA Güz Konserleri eylülde başlıyor

Garanti BBVA’nın geleneksel ‘Güz Konserleri’ eylül ayında başlıyor. Kasım sonuna kadar devam edecek konser programı, caz, alternatif rock ve pop müziğin sevilen isimlerini müzikseverlerle bir araya getiriyor. Güz Konserleri kapsamında Mehro, Billie Marten, Zola Jesus, Mattiel ve daha birçok sanatçı sahne alacak. Açılış, genç müzisyen Mehro ile yapılacak. Sanatçı, genç ruhu ve ilham veren şarkılarıyla 12 Eylül'de Zorlu PSM %100 Studio’da olacak.

***

 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivalinden ‘Dostluğun Müziği’

31 Ağustos – 18 Eylül tarihleri arasında (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle düzenlenen ‘4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’, dünyaca ünlü sanatçıların konserlerine ve söyleşilerine ev sahipliği yapacak! Festival konserleri kapsamında, birçoğu ilk kez ülkemize gelen Cello Duello; Villa Musica; Vincent Mussat, Joë Christophe ve Nil Kocamangil; Baltık Gitar Dörtlüsü; SONICO; Tambuco Percussion Ensemble; Ludmil Angelov ve Anadolu Nefesli Beşlisi ile Quatuor Ebène, CRR Konser Salonu ve Baruthane’de müzikseverlerle buluşacak. Metrohan’da gerçekleşecek OFF-THE-RECORD söyleşilerinin bu yılki konukları Villa Musica, Joë Christophe ve Vincent Mussat Tambuco Percussion Ensemble ile Anadolu Nefesli Beşlisi ve Ludmil Angelov olacak. Konservatuvar öğrencilerini dünyaca ünlü isimlerle buluşturmaya önem veren festival, ‘İlham Veren Buluşmalar’ adlı söyleşi serisinde ise Prof. Jens Peter Maintz, Prof. Joë Christophe ve Prof. Rick Stotijn’i ağırlayacak.

***

‘Aykırı İşler’ sergisi için son günler

Bozlu Art Project Mongeri Binası, 31 Ağustos’a kadar değerli sanatçıların bilinmeyen işlerini içeren ‘Aykırı İşler’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Oğuz Erten’in üstlendiği sergi, sanatçıların daha çok bilmediğimiz veya içerik anlamında yeniden aykırı okumalara açık işlerine odaklanıyor. Sergi, aynı zamanda yeni ve alternatif bir sanat tarihi yazımının da mümkün olduğunu ortaya koyup, yeni düşünce biçimlerine yol açmayı hedefliyor. Sergide Halil Akdeniz, Ercan Akın, Ali Alışır, Özdemir Altan, Cihat Burak, Server Demirtaş, Sinan Demirtaş, İnci Eviner, Murat Germen, Can Göknil, Meriç Hızal, Tülay İçöz, Balkan Naci İslimyeli, Kazım Karakaya, Nur Koçak, Gamze Taşdan, Ömer Uluç gibi isimlerin özellikli yapıtlarına yer veriliyor. 

‘PSM Loves Summer By %100 Müzik’ Bu YazOn Binden Fazla Müzikseveri Ağırladı! 

Zorlu PSM’nin her yıl merakla beklenen, dünyaca ünlü isimlerle üç senedir yaz aylarına damga vuran ‘PSM Loves Summer by %100 Müzik’ konser serisi tamamlandı. Bu yılki açılışını ‘Sonate Pacifique’, ‘Odyssée’ ve ‘Matahari’ gibi çok sevilen şarkılarıyla Fransız synth pop grubu L'Impératrice ile yapan konser serisi, tüm etkinlik sürecinde ‘Nevada’, ‘The Chain’  gibi ikonikleşmiş şarkıların sahibi Kerala Dust, Kanadalı topluluk BADBADNOTGOOD, rock üçlüsü Blonde Redhead ve Black Pumas’ı ağırladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün