İsrailli rehinenin ailesi Demokrat Kongre´de ayakta alkışlandı

On binlerce kişi, ABD´deki Demokrat Kongre´nin üçüncü gecesinde, Amerikalı-İsrailli rehine Hersh Goldberg-Polin´in ebeveynlerini, “Onları eve getirin” sloganları atarak ayakta alkışladı.

Dünya
22 Ağustos 2024 Perşembe

Gazze'de Hamas tarafından rehin alınan İsrailli rehinelerin ailelerini temsil eden Polin ailesi, dokuz dakikalık bir konuşma yaptı. Konuşma, şimdiye kadar kongrede İsrail ve Gazze hakkında yapılan en uzun konuşma oldu. Polin ailesi, Amerikalı vatandaşların hâlâ rehin tutulduğunu vurguladı.

Çift, dünya genelinde rehinelerin serbest bırakılması için önde gelen savunuculardan biri oldular ve oğullarının rehine olarak tutulduğu gün sayısını belirten ‘320’ yazılı bir bantla konuşmalarını yaptılar.

Hersch’in annesi Rachel, Gazze'deki rehinelerin milliyetleri ve yaşları hakkında bilgi verdi. Rachel ayrıca 7 Ekim'de Nova Müzik Festivalinden kaçırılırken oğlunun kolunun bir kısmının koptuğunu anlattı.

Babası Jon Polin ise, “Bu bir siyasi kongre, ancak oğlumuzun ve tüm değerli rehinelerin evde olmasını istemek siyasi bir mesele değil. Bu, insani bir meseledir” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün