Yahudi bir örgüt ilk kez G20 Dinlerarası Forumunda

Ohr Torah Stone (Uluslararası Ortodoks Yahudi örgütü) çarşamba günü yaptığı açıklamada 2008´de kurulan G20 Dinlerarası Forumuna katıldığını duyurdu.

Dünya
22 Ağustos 2024 Perşembe

Yıllık olarak düzenlenen G20 Dinlerarası Forumu bu yıl 19-22 Ağustos tarihleri arasında Brezilya'nın başkenti Brasília'da gerçekleştirildi. G20, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden çeşitli dini, sosyal ve siyasi liderleri kritik konuları tartışmak üzere bir araya getiriyor.

İsrail’in forum üyesi olmamasına rağmen, Yahudi bir örgütün zirveye davet edilmesi, küresel sorunları ele almada farklı dini perspektiflerin artan önemine dikkat çekiyor.

Forumdaki tek Yahudi Ortodoks örgüt olan Ohr Torah Stone'un Dinlerarası Merkezi Genel Müdürü Rabbi Dr. Aharon Ariel Lavi, Yahudilerin gelecekteki dinlerarası forumlara katılımı için ön ayak olacak.

Rabbi Dr. Lavi, "Bu önemli küresel platformda sesimizi duyurmak büyük bir onurdur. Uluslararası forumlarda sesimizin duyulmasını sağlamak her zamankinden daha önemli" dedi.

G20 Forumu'nun gündeminde, dünya genelinde nefret suçlarının ve ayrımcılığın artmasına katkıda bulunan yanıltıcı haberler ve yanlış bilgilerin etkisi yer alacak. Forumda, özellikle İsrail-Hamas savaşıyla ilgili sahte haberlerin dünya basınında dolaşmaya devam etmesiyle antisemitizmde ciddi bir artışa yol açtığı vurgulanacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün