Resmen aday olan Kamala´dan İsrail ve Gazze mesajları

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti Ulusal Kongresinde başkanlık adaylığını resmen kabul ettiği konuşmasında, İsrail´in güvenliği ve kendini savunma hakkına destek verirken, Filistin´in güvenliği ve kendi kaderini tayin hakkı çağrısında bulundu.

Dünya
23 Ağustos 2024 Cuma

ABD’de seçimlerin yapılacağı 5 Kasım’a 75 gün kala Demokrat Parti’nin başkan adayı resmen Kamala Harris oldu.

Harris, yaklaşık 45 dakika süren konuşmasında, eşi Douglas Emhoff ile evlilik yıldönümlerini kutladı, Biden ve eşi Jill Biden’a teşekkür etti.

Harris, perşembe günü Kongrede, İsrail ve Gazze'yi ele alan tek konuşmacı oldu.

Harris, "Biden ve ben, Gazze'deki savaşa ilişkin şu anda rehine ve ateşkes anlaşması yapılmasını sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Şunu netleştireyim. İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman savunacağım. Çünkü İsrail halkı, 7 Ekim'de Hamas’ın neden olduğu savaşı, tarif edilemez cinsel şiddeti ve bir müzik festivalinde gençlerin katledilmesini bir daha asla yaşamamalı. Aynı zamanda, Gazze'de son 10 ayda yaşananların üzücü. Bu süreçte pek çok masum hayat kaybedildi. İnsanlar çaresiz, aç ve güvenlik için kaçıyor. Yaşanan acıların boyutu yürek parçalayıcı. Başkan Biden ve ben, İsrail’in güvende olması, rehinelerin serbest bırakılması, Gazze’deki acıların sona ermesi ve Filistin halkının onur, güvenlik, özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkını gerçekleştirebilmesi için bu savaşı sona erdirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün