Hizbullah´tan İsrail´e saldırıda ilk aşama başarılı iddiası

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail´e yönelik gerçekleştirdikleri ve büyük ölçüde engellenen saldırının "planlandığı gibi" tamamlandığını iddia etti.

Dünya
26 Ağustos 2024 Pazartesi

Nasrallah, konuşmasında saldırının İsrail içinde “büyük karışıklıklara” neden olduğunu savundu ve operasyonun iki aşamada gerçekleştirildiğini belirtti. İlk aşamada, İsrail'in Demir Kubbe Savunma Sistemini meşgul etmek için 11 farklı askeri üsse 320'den fazla Katyuşa roketi fırlatıldığını, sonrasında ise, İsrail’e onlarca insansız hava aracı gönderdiklerini iddia etti.

İsrail ise, cumartesi gecesi, kullanılmadan hemen önce Lübnan topraklarındaki binlerce roket fırlatma rampasını imha ettiklerini ve Hizbullah tarafından ateşlenen 230 roket ve 20 insansız hava aracının çoğunu engellediğini belirtti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), insansız hava araçlarının hiçbirinin İsrail’in merkezine isabet etmediğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantısında, “IDF, Hizbullah'ın İsrail merkezindeki stratejik hedeflere fırlattığı tüm insansız hava araçlarını engelledi” dedi.

Nasrallah, IDF’in karşı bir saldırı düzenlediğini reddederek, yapılan saldırının yalnızca bir baskın olduğunu ve Hizbullah'ın balistik füzelerini imha etmediğini iddia etti.

İki lider de yaptıkları açıklamalarda gelecekte saldırıların devam edebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün