İsrail yapay zekayı müzik sektörüne taşıyor

İsrailli teknoloji girişimcisi Oudi Anetbi, şarkıların birkaç dakika içinde birden fazla versiyonunu üretebilen yapay zekâ geliştirdi.

Dünya
26 Ağustos 2024 Pazartesi

HitCraft tarafından geliştirilen bu yenilik, müzik üretimini hızlandırmaya, süreyi ve maliyetleri büyük ölçüde azaltmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasında deneyimli bir isim olan Hitcraft CEO’su ve kurucu ortağı olan Anetbi, Israel Hayom’a verdiği röportajda, "Bir müzik üretim makinesi inşa etmeye karar verdik, ticari müzikte genellikle hitleri prodüktörler oluşturur ancak her müzisyen pahalı stüdyo masraflarını karşılayamaz. Sistemimizi sanal prodüktörünüz olarak düşünün. Bir taslağı sisteme yükleyip tercihlerinizi belirttiğinizde, birkaç dakika içinde güzel bir parça elde ediyorsunuz. Bu devrim niteliğinde ve herkesin erişimine açık" ifadelerini kullandı.

Şirket, sanatçı yönetiminde de dikkat çekici bir başarı elde etti. İsrail'in Eurovision temsilcisi Eden Golan ile şarkıcılar Ofra Haza ve Zohar Argov'un yer aldığı düetler İsrail radyolarında çalınan ilk yapay zekâ üretimi şarkılar oldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün