Bozcada Festivaline sayılı günler kaldı!

Tuna SAYLAĞ Sanat
28 Ağustos 2024 Çarşamba

Bozcaada Caz Festivali, ‘Miselyum’ temasıyla 6-7-8 Eylül tarihleri arasında sekizinci edisyonu ile katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Caz severleri dünyayla yeni ve sağlam bağlar kurmaya davet eden festival, bu yıl doğanın büyüleyici ağ sistemi olan miselyumun çok katmanlı yapısından ilham alıyor. Etkinliğe, Türkiye ve Avrupa ülkelerinden birçok sanatçı katılıyor. Deniz Taşar, Léon Phal, Anika Nilles / Nevell, Öner Karaçuha Quartet, KLEIN, Bozcaada Ensemble, Kraak & Smaak, Girls in Airports, Cenk Erdoğan Trio, Alfa Mist ve DJ Childplay katılacak.

***

Kurda, Kuşa, Aşa… Ve Göze…

Yapı Kredi bomontiada Galeri, 24 Ağustos – 8 Eylül 2024 tarihleri arasında tasarımcı Lalehan Uysal’ın ‘Kurda, Kuşa, Aşa… Ve Göze…’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Uysal’ın, hayatın sürdürülebilirliğinin öznesi olan tohumların fark edilmesi için yakın plan çektiği ve makrografik olarak tanımladığı yeni tohum fotoğraflarından oluşan sergi, bu konudaki 16. etkinliği. Fotoğraflarken tek yaptığının tohumların sesine kulak vermek olduğunu belirten sanatçı, her cumartesi-pazar saat 16.00’da düzenlenecek sergi turlarına bizzat eşlik edecek.

***

İstanbul Modern’de Chiharu Shiota ile ‘Dünyalar Arasında’

İstanbul Modern, Japon sanatçı Chiharu Shiota’nın ‘Chiharu Shiota: Dünyalar Arasında’ adlı sergisini, 6 Eylül’den itibaren sanatseverlerle buluşturuyor. Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıldönümü kapsamında düzenlenen serginin küratörlüğünü Öykü Özsoy Sağnak ve Yazın Öztürk üstlendi. Sergi, sanatçının performans, video, yerleştirme ve resim gibi çeşitli ifade biçimlerinde sıklıkla kullandığı hafıza, varoluş, göç, yolculuk ve insan deneyimi gibi konuları odağına alıyor. Shiota, sergiye de adını veren büyük ölçekli yerleştirmesini, Asya ve Avrupa’nın kesişiminde bulunan İstanbul'un konumundan yola çıkarak üretti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün