Formula 1´de Kimi Antonelli heyecanı!

2024 Formula 1 sezonunda Mercedes, Lewis Hamilton´ın ayrılığı sonrası 2025´te koltuğu Kimi Antonelli´ye emanet edecek. Genç pilot, Monza GP´de piste çıkacak.

Spor
28 Ağustos 2024 Çarşamba

2024 Formula 1 sezonu öncesinde Lewis Hamilton'ın Ferrari ile anlaşmasının ardından Mercedes, George Russell'ın yeni takım arkadaşı için acele etmeme kararı aldı. Toto Wolff yönetimindeki Mercedes, başarılı takım patronunun ağzından 2025 yılında Kimi Antonelli ile çalışacağını kaçırmasıyla birlikte Russell'ın takım arkadaşını da bulmuş oldu. 18 yaşındaki genç pilot, ilk kez Mercedes ile Monza GP'de piste çıkacak.

Mercedes, yaptığı açıklamada Kimi Antonelli'nin bu hafta sonu düzenlenecek olan Monza GP'nin birinci antrenman seasında pistte olacağını açıkladı. Genç pilot böylelikle, Mercedes ile ilk kez piste çıkacak ve bunu memleketi İtalya'da gerçekleştirecek.

Monza GP'nin birinci antrenman seasında Mercedes adına ilk kez piste çıkacak olan Antonelli, İtalya'da George Russell'ın aracını kullanacak. Russell'ın aracındaki ayarlamalara dokunulmayacak ve koltuk Antonelli'ye göre ayarlanacak. Genç pilotun, Russell'ın aracını nasıl kullandığı gözlemlenecek ve 2025 sezonu için Mercedes takımına fikirler vermiş olacak.

Mercedes takım patronu Toto Wolff, geçtiğimiz günlerde 2025 sezonu için "Gelecek sene Kimi Antonelli ve George Russell ikilisiyle yolumuza devam edeceğiz" açıklamasını yaparak 18 yaşındaki İtalyan pilotun 2025 sezonunda takıma katılacağını duyurmuş oldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün