Novak Djokovic rekor peşinde

Avustralya Açık, Fransa Açık (Roland Garros) ve Wimbledon ile tenis sezonunun en önemli dört organizasyonundan ABD Açık, bu yıl 26 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde 144. kez organize edilecek.

Spor
28 Ağustos 2024 Çarşamba

İlk kez 1881 yılında düzenlenen sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık, New York’ta düzenleniyor.

2024 ABD Açık'ın toplam para ödülü, 75 milyon dolarla organizasyon tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. ABD Açık böylece kendisine ait tarihin en fazla para ödülü dağıtan tenis turnuvası rekorunu (65 milyon dolar) geliştirdi.

Tek kadınlar ve tek erkekler şampiyonlarına verilen ödül ise 3 milyondan 3,6 milyon dolara yükseldi.

Tek erkeklerde 4'ü ABD Açık'ta olmak üzere (2011, 2015, 2018, 2023) 24 şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic, "tarihin en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçisi" ünvanını tek başına ele geçirmeye çalışacak.

Kariyerindeki tek eksik olimpiyat altın madalyasını Paris'te kazanarak New York'a gelen Djokovic, ABD Açık'ta şampiyon olması halinde söz konusu rekoru paylaştığı Avustralyalı Margaret Court'u geride bırakacak.

Son şampiyon Sırp tenisçinin (2 numaralı seribaşı) önündeki en büyük engeller, bu yıl Avustralya Açık'ı kazanan dünya 1 numarası İtalyan Jannik Sinner ve Fransa Açık ile Wimbledon'da zafere ulaşan dünya 3 numarası İspanyol Carlos Alcaraz olacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün