Shaq´tan 7 Ekim´in çocuk kurbanları için İbranice video

NBA´nin efsane oyuncusu Shaquille O´Neal, Hamas´ın 7 Ekim´deki saldırısında yakınları öldürülen veya rehin alınan İsrailli çocuklara "Sizi seviyorum" dediği İbranice bir mesaj kaydetti.

Zafir REYTAN Dünya
28 Ağustos 2024 Çarşamba

Shaq, söz konusu videoyu Camp Timberlane'deki çocuklar için kaydedildi. Kanada'nın Haliburton kentindeki yaz kampı, İsrailli OneFamily organizasyonu ile ortaklaşa, "terör ve savaştan doğrudan etkilenen İsrailli gençler" için bir program yürütüyor.

Organizasyon daha sonra sildiği Instagram gönderisinde video kaydının, OneFamily çalışanı ve babası Arik'in 7 Ekim'de Kibbutz Be'eri'de öldürülen eski İsrailli profesyonel basketbol oyuncusu Chen Kraunik'in O'Neal ile yaptığı FaceTime görüşmesinde kaydedildiğini söyledi. OneFamily'nin bir temsilcisi, grubun videoyu sosyal medyadan kaldırdığını çünkü videonun onlara ait olmadığını zira kaydı kendilerinin çekmediğini açıkladı.

Kampın geçen hafta Instagram'da yayınladığı ve daha sonra sildiği videoda emekli efsanevi oyuncu "Camp Timberlane! Merhaba! Şalom! Ben Shaquille O'Neal, size sadece bir selam göndermek ve sizi sevdiğimi bildirmek istedim" diyor.

O’Neal sözlerine, “OneFamily'deki tüm harika çocuklara, çok çok uzaklardan geldiğinizi biliyorum. Umarım iyi vakit geçiriyorsunuzdur. Sizi çok seviyoruz. Geldiğiniz için teşekkür ederiz. Ve yakında sizinle görüşeceğiz” diyerek devam ediyor.

Konuşmasını, birbiri ardına gelen bir dizi İbranice mesajla sonlandıran O’Neal  ‘Şalom’, yaklaşık olarak ‘Tanrı korusun’ anlamına gelen ‘Baruh Haşem’ , ‘L’shana tova’ (“Mutlu yıllar”) ve ‘Şabat Şalom sözlerini söylüyor.

Canadian Jewish News'e göre Timberlane bu yaz İsrail'den 39 kampçı ve personeli ağırladı. Bunlar arasında 7 Ekim'de aile üyeleri öldürülen veya rehin alınan çocuklar da vardı. Saldırıda büyükannesini ve kardeşini kaybeden; esaret altında diğer kardeşi öldürülen Kibbutz Be'eri'den 16 yaşındaki Niv de kampçılar arasındaydı.

52 yaşındaki O'Neal, tarihin en iyi basketbol oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. 2.16 metrelik pivot 19 yıllık NBA kariyerinde, 2000 NBA MVP ödülü ile 15 All-Star seçimini kazanırken dört NBA şampiyonluğu kazandı. Baptist bir anne ve Müslüman bir üvey baba tarafından yetiştirilen O’Neal, hem oyunculuk kariyeri boyunca hem de günümüzde TNT’de TV yorumcusu olarak çalıştığı dönemde Yahudiliğe ve Yahudi kültürüne birçok kez ilgi duyduğunu dile getirdi.

O'Neal bir Yahudi düğününde hora dansı yaptı, Jon Stewart ile İbranice konuştu ve Sukot'un en sevdiği Yahudi bayramı olduğunu açıkladı. O'Neal, 2011 yılında verdiği bir röportajda, "Gerçek şu ki ben Müslüman’ım, Yahudi’yim, Budist’im, herkesle iletişim halindeyim çünkü ben bir insan insanıyım" demişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün